НОВИНАТА! Бойкот или разпад на кабинета? ПП отказа да влезе в НС

1 12 085

Парламентарната група на „Продължаваме промяната” няма да влезе в зала. Това обяви преди минути на брифинг в парламента Кирил Петков.

Според анализатори това е директен сигнал, че кабинетът се разпада по-малко от три седмици след създаването си. Засега в парламента предпочитат да наричат отказа на ПП да влезе в зала с термина „бойкот“.

ПП-ДБ няма да влезе в парламентарната зала днес, отсече Петков в кулоарите на парламента. Ясно предупредихме, че нещата са недопустими, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и ги изреди.

Реклама

Едно от най-големите събития тази седмица беше подмяната на Гешев със Сарафов, каза той. Припомни как от ПП-ДБ са поискали министърът на правосъдието да бъде изслушан в парламента, но това е било блокирано от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Антикорупционният закон, внесен от ПП, е бил отхвърлен със същото това мнозинство.

Поредната причина, довела до излизането на ПП-ДБ от парламентарната зала, е, че обновяването на ръководствата на Сметната палата, БНБ и Здравната каса е вкарано в комисия. Първоначалната ни договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани и за тях ще има само кандидати с безупречна репутация, беше нарушена, обяви Петков. Ако някой си мисли, че докато имаме правителство, това ще бъде цената – хората във всички регулатори с мандат до 5 години да бъдат заменени от скритото мнозинство, много се лъжат. Няма как да дам контрола в държавата на това мнозинство.

1 Коментар
  1. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

    палячовци , бою ги шиба с 200

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.