МИШЕНА: Партиите залагат капан на Румен Радев

3 15 073

В сериозен капан може да се озове държавният глава, който, както се вижда от последните му ходове, успя да си спечели още врагове. Старият му конфликт с БСП изглеждаше поутихнал, когато се разрази този с „Продължаваме промяната“. Румен Радев се обърна с остри критики към ПП, особено след съставянето на новото мнозинство. Източници на „Галерия“ от парламента смятат, че са охладнели и доскорошните му добри отношения с Бойко Борисов, с когото в един момент имаха като общ враг – Кирил Петков.

Към днешна дата Радев е сърдит на управляващата евроатлантическа коалиция и дори упрекна ПП-ДБ, че са предали своите избиратели, съюзявайки се с тези, които са щели да разследват за корупция. Вероятно това, както и взаимните симпатии с Гешев, са причините Борисов да заеме отново враждебна към Радев позиция, смятат политици.

Капанът, който са му приготвили ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, включва щателни проверки. Сред мишените са бивши служебни министри, настоящи съветници, както и близки до президента бизнесмени.

Реклама

Очаква се с тази мисия да бъде натоварен новият и.д. главен прокурор Борислав Сарафов и той да свърши необходимото в кратки срокове, защото за есента десните планират задействане на процедура по импийчмънт. Все още не били единодушни дали да изпреварят местните избори или да действат след тях.

Процедурата може да стартира по искане на поне 60 депутати. След това, за да се придвижи по-нататък, са необходими вече 160, тоест две трети от народните представители.

ГЕРБ имаха такава идея още през 2020 г., но не можаха да я реализират. През февруари тази година пък ПП-ДБ се ядосаха, че Радев ги нарече „партии на войната“.

Вероятно твърдо против импийчмънт ще бъде „Възраждане“, а какво ще реши ДПС много зависи от ходовете на самин Радев.

3 Коментара
 1. hoho казва

  На ПП и ГЕРБ им трябва президент като ПлевнЮлиев да не им се бърка и да е послушко

 2. Д-р Менгеле казва

  Борисов: Айде да вземем на всички деца в София ДНК! „Сега“
  Бахти цИганския гьонсурат! На всички софийски деца мамите да не би да са с къщичка в Барселона?

 3. Д-р Менгеле казва

  Вие стадата макаци партии ли ги наричате. Партии на КАКВО?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.