Бившият МВР шеф е бесен: Не може да назначаваме шофьорите си за министри

1 19 831

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са ДЕСЕТ човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите“. Това написа бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във фейсбук.

По думите на Демерджиев това е много лош знак към хората в и извън системата и много лош подход, който гарантира провал.

Коментарът му е по повод днешното интервю на съпредседателя на ПП Кирил Петков в „Лице в лице“ по Би Ти Ви. В него той каза, че Кирил Ценкин е управлявал „огромен брой хора в НСО с безспорен авторитет и че неговата експертиза в МВР ще бъде безценна.“ Петков намекна, че Ценкин от негов охранител е бил пратен в Шабла в деня, в който миналата година излезе статията в „Ди Велт“ как правителството на Петков спасило Украйна с оръжие. 

Демерджиев коментира и твърденията на Кирил Петков, че ПП са вкарали текста за разследване на главния прокурор в Плана за възстановяване и устойчивост и са посели съдебната реформа.

Реклама

„Прави много лошо впечатление, когато не признаваш стореното от другите и техните постижения. Още по-лошо впечатление прави обаче,когато се опитваш да си припишеш чужди заслуги. Много представители на управляващата политическа сила (последно г-н Кирил Петков в интервю от днес) от повече от месец се опитват да внушат, че са вкарали една или друга реформа в Плана за възстановяване и устойчивост, в частта му, касаеща съдебната реформа и борбата с корупцията.

Истината е, че в тази му част ПВУ беше пренаписан в актуалния му вариант от мен, в качеството ми на зам.-министър и министър на правосъдието. Лично аз и вицепремиерът Атанас Пеканов водихме преговорите с ЕК и ги убедихме, че това са правилните и работещи реформи“, пише още Иван Демерджиев във фейсбук.

Демерджиев посочва, че всички законопроекти в тази част на ПВУ са били внесени в МС по времето на последните две служебни правителства от екипа на Крум Зарков и са приети и внесени в Народното събрание именно от техния Министерски съвет.

ОЧАКВАЙТЕ по-късно днес разкрития за новия зам.-министър Кирил Ценкин само в Narod.bg

1 Коментар
  1. лицето казва

    кики ,време е да та прая мата хари ,да лапкаш бахура и да мъркаш като молотовка по нанадолнище

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.