ОБРАТ в Narod.bg: Антон Златанов все пак става шеф на „Гранична полиция“ – татко Петко показа мускули (ОБНОВЕНА)

1 40 639

Обрат! Антон Златанов, който миналата седмица бе обявен като новия шеф на „Гранична полиция“, но 5 часа по-късно сам отказа номинацията, все пак ще бъде назначен на поста, научи ексклузивно Narod.bg от свои хора в МВР.

Според нашата информация зад назначаването стои лобизъм от страна на бащата на Кирил Петков, познат като „татко Петко“, и неговият ортак – бившето топ ченге Минко Брайков.

Реклама

Миналата седмица само часове след като МВР обяви, че специалист по спортно хулиганство и един от отговорници за реда при масови мероприятия по време на големите летни протести през 2020 г. като зам.-директор на СДВР става временен шеф на Гранична полиция, дойде второ официално съобщение – че Антон Златанов се отказва. По-рано МВР обясняваше, че Златанов е бил представен пред състава от министър Калин Стоянов и заместника му Стоян Темелакиев.

„Главен комисар Антон Златанов, който днес беше преназначен временно за директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, няма да поеме поста по лични съображения. Той счита, че не би могъл да изпълнява задълженията си без пълно обществено доверие.

Главен комисар Златанов разбира отговорността на директора на ГДГП с оглед и на присъединяването на България към Шенген и всички отговорни задачи пред дирекцията и счита, че ръководителят на структурата трябва да се ползва с пълното доверие на обществото“, се казва във вечерното съобщение на МВР. То допълва, че Златанов остава част от системата на МВР на поста, заеман до момента. „Ръководството на министерството ще продължи да разчита на неговия експертен опит и професионализъм“, завършва съобщението, разпространено на 16 юни, петък.

Сега обаче се оказва, че 47-годишният Златанов все пак е приел да поема Гранична полиция. Според източника на Narod.bg униформеният е склонил след лично лобиране на бащата на Кирил Петков – татко Петко, и неговият ортак в схемите по върховете на МВР Минко Брайков.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    Виж тироида. Този е чисто шизо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.