С Кобрата напред: Иван Гешев основава партия „Чисти ръце“

3 24 529

Освободеният от поста главен прокурор Иван Гешев ще регистрира до месец своя собствена партия, която ще носи наименованието „Чисти ръце“. Това потвърдиха пред „Уикенд“ източници, запознати с намеренията на доскорошния обвинител №1 в държавата.

В понеделник Иван Гешев скоропостижно беше освободен от длъжност главен прокурор от Пленума на Висшия съдебен съвет, след като 16 от членовете гласуваха „за“ отстраняването му. Против освобождаването на Иван Гешев гласуваха само четирима – Вероника Имова, Олга Керелска, Пламен Найденов и Евгени Иванов.

Близки до Иван Гешев са категорични, че бившият вече прокурор №1 няма никакво намерение да напусне обществения живот в страната, а напротив – да се впусне в политиката, възползвайки се от рейтинга, който е понатрупал през последните бурни на събития седмици.

Реклама

След атентата на 1 май със зрелищния разрив и отправени взаимни обвинения с шефа на следствието и негов пръв заместник Борислав Сарафов, експрокурор №1 обяви старта на акция „Чисти ръце“ и се закани да разчисти „политическия боклук“ в България. Именно заради тази реплика Гешев беше отстранен от Пленума на Висшия съдебен съвет с мотив, че е накърнил престижа на съдебната власт.

Очакванията са Гешев да обяви създаването на своя партия със същото име – „Чисти ръце“. Сред имената, които се спрягат като учредители на бъдещата партия на Иван Гешев, се споменава името на боксьора Кубрат Пулев. Близки до бившия главен прокурор не потвърждават, но и не отричат слуха за привличането на Кобрата в ръководството на бъдещата „прокурорска“ партия.

Смята се, че политическата формация на Гешев ще бъде с патриотична насоченост и ще се стреми да отцепи гласове от националистическите партии. През последните 2 месеца Гешев неизменно завършва пресконференциите си с фразите „Бог с нами“ и „Да живее майка България“.

3 Коментара
 1. българин казва

  До вчера беше от страната на банкянската разбойническа организация,и не даваше косъм да падне от главата на павиана от банкя,и други герберастки престъпници.Как да ти вярвам.Та ти беше един от гробаджийската престъпна организация.

 2. No comment... казва

  Няма ли да привлече и вдовицата на Берлускони- Вероника, ей така-за да си отмъсти тя на българските кучки??

 3. Д-р Менгеле казва

  Защо пък не?
  До 5млн партии и 5млн университета има мегдан. За една петилетка – всеки българин със собствена партия, за две – със собствен Харвард.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.