Пари при пари отиват: Милионер стана зам.-министър

1 17 467

На имоти за милиони левове в България и Гърция е собственик назначеният тази седмица зам.-министър на младежта и спорта Иво Кацаров, показа проверка на „Уикенд”. Както се казва, дай Боже всекиму – имал талант човека и успял в частния бизнес. Не и в случая с Кацаров, чиято кариера преминава все на държавна служба.

Официалната му визитка гласи, че е завършил УНСС със специалност „Счетоводство и контрол”. Работи известно време в Министерството на финансите, а след това дълги години е служител на Агенцията по обществени поръчки, където заема различни позиции, включително главен секретар. В периода 2017 г.-2019 г. Кацаров е директор на дирекция „Търговски дружества и концесии” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

След това се прехвърля в Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”, където до назначаването си за зам.-министър е главен секретар. В разпространената от Министерски съвет визитка с половин изречение се споменава, че има и опит в частния сектор, без да се уточнява кога и за коя компания е работил. Самият той частна фирма никога не е имал.

Реклама

Както виждаме, дългогодишният чиновник Иво Кацаров нищо не разбира от спорт, но за сметка на това явно може да си прави добре сметката. Дали спестявайки от закуски или като усърден играч на тото и футболни залагания, с каквато версия не един и двама представители на подземния свят са обяснявали забогатяването си, Кацаров днес е милионер в недвижими имоти. От имуществената му декларация подадена КПКОНПИ  става ясно, че той и съпругата му Мариана са успели през последните години да се сдобият с три апартамента в София с площ 48, 56 и 72 квадратни метра. Като бонус, Кацарови са си купили и голям гараж и дори два магазина  – единия маломерен от 15 квадрата, а другия е с площ от цели 116 кв. м.

Пазаруване на имоти не се ограничава само до България. Семейството на дългогодишният чиновник инвестира и в южната ни съседка. В Гърция Кацаров може да си отдъхва през уикендите или отпуската в цели 3 апартамента. Да уточним, че софийските имоти на Иво Кацаров далеч не са в някой изтърбушени или полуразрушени сгради. Всеки те са в квартали където квадратния метър надминава 2300 евро. За апартаментите в Гърция може само да се отбележи, че дори и в забутани градчета и селца край морето, цената е доста по-висока от тукашните. Така общата стойност на семейното богатство е поне 2 милиона лева.

Последната покупка на новоназначеният зам.-министър на спорта е от 2021 г. От декларацията не личи Кацаров да е ползван ипотечен кредит. Това според брокери значи, че държавният служител е имал достатъчно пари на ръка, за да се разплати с продавача. Явно и след това на Кацарови са им останали достатъчно налични средства. За 2021 г. обявяват, че са натрупали от заплата и хонорари банкови влогове за над 150 000 лева, дори и след като са се обзавели с нова кола за 45 бона.

1 Коментар
  1. Дедо Пене казва

    Арест и да обяснява откъде са парите, които вероятно ги е спестила жена му от добри бизнес резултати! Счетоводител и евреин не можеш да осъдиш за пране на пари!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.