Ето го кандидата на БСП за кмет на София

4 46 015

Наперената синдикалистка Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” си е харесала лидерът на БСП Корнелия Нинова, за да атакува кметския стол в столицата наесен, научи „Уикенд”. Икономическият съветник на синдиката е избраницата на соцфурията за местните избори в София, а Нинова провидяла в кандидатурата й успех на левицата, невиждан от години насам.

Григорова в последно време смени плочата в отношението си към БСП и лидера Нинова, като само преди 2 години остро критикуваше постъпките на червената председателка и дори обяви, че е „идиотия” да обещава високи доходи, без да вдига данъци. Григорова редовно апелираше и Нинова да си подаде оставката от лидерския пост в БСП, а когато тя го стори проформа, разбира се, синдикалистката обяви случилото се за „чудесна новина”.

Напоследък обаче 40-годишната Ваня Григорова е обърнала палачинката и яростно е започнала да брани деянията Нинови, като дори поиска оставката на служебния икономически министър Никола Стоянов. Той си навлече гнева й, след като атакува ортакът на Нинова – ексшефът на „Ел Би Булгарикум” Николай Маринов, за когото икономическият началник огласи злоупотреби, но според запознати Маринов е от обкръжението на соцфурията и изведнъж Григорова реши да се хвърли на амбразурата да громи отстраняването му.

Реклама

Синдикалната красавица цъфна изненадващо и на тазгодишния Първомайски митинг, организиран от БСП-София и държа пламенна реч в защита на трудовите хора, редом до ексдепутата Александър Симов и… самата Корнелия Нинова.

Соцлидерът харесала Григорова освен заради благосклонната промяна на тона към БСП и нея самата, както и заради проруските коментари на синдикалистката в социалните мрежи. А и самата тя е с опит в изборите – през 2019 г. Григорова се кандидатира като независима на изборите за Европейски парламент и успя да грабне 0,48% или точно 9320 гласа.

Този успех няма как да не е убедил Нинова, че именно това е номинацията на БСП наесен за една бъдеща лява София. На всичкото отгоре, в момента Ваня Григорова е още по-разпознаваема.

Разбира се, шансовете й да стане градоначалник на София клонят към нулата, но все пак най-вероятно ще се класира в тройката с достоен резултат от поне 15-18%, което ще позволи на БСП да вкара солиден брой общински съветници в местния парламент.

4 Коментара
  1. НАСРАНИЯ ПРОКОФИЕФ казва

    Бих я подкрепил

  2. КОЛАРОВА казва

    ТАЗИ ТЪПА ДУНДА ,ИЗДИГНАЛА СЕ СЪС СТОЕНЕ ПРЕД РАЗКОПЧАНИ ПАНТАЛОНИ,,ХАХАХА,ТА ТАЗИ ОСВЕН ЗА СВИРКИ …..ИЛИ КОРНИТУ СИ ПАДА ПО ПО ОСОБЕНИ ЛАСКИ ,Я И ЕБАВАЙТЕ МАЙКАТА

  3. Д-р Менгеле казва

    Паратироида.

  4. […] Източник: https://narod.bg/ […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.