Задкулисие в Narod.bg: Корнелия натискала Гешев да арестува Кирил Добрев и Моника Станишева?

3 28 291

Покрай темата на седмицата – отстраняването от поста на Иван Гешев, лъсна поредното задкулисие и намеса в съдебната система с двама главни герои – доскорошният обвинител №1 и Корнелия Нинова.

По-рано днес дойде новината, че социалистите обвиняват бившия правосъден министър от БСП Крум Зарков в далавера за 2 млн. лева с обществената поръчка за доставка на газьол за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Нинова дори се закани, че ще сигнализира прокуратурата и европейските институции за схемата.

Източник на Narod.bg, обаче, разтълкува сюжета и невидимите щения на Корнелия, които стоят зад акцията – разчистване на сметки и отстраняване на неудобни нея фигури в лявото политическо пространство.

Атаката

Наш човек от държавното обвинение обясни цялата задкулисна игра на Нинова с тайна среща между несменяемата лидерка на БСП и Иван Гешев, на която баш социалистката безцеремонно поискала ареста на своите най-големи врагове с партиен билет – Кирил Добрев и Моника Станишева.

Безпрецедентната акция на прокуратурата трябвало да бъде подплатена с обвинение – търговия с влияние, като при Моника търсеният ефект бил удар по съпруга й – доскорошният шеф на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, упорито спряган като кандидат за лидер на БСП.

Реклама

Секретната спявка на Нинов и Гешев е проведена на 15 май –деня, когато тогавашният главен прокурор демонстративно скъса оставката си и даде заявка, че ще довърши седемгодишния си мандат, който приключва в края на 2026 г.

След изненадващата пресконференция обвинител №1 се видял с Корнелия, която директно заявила, че БСП няма да подкрепи новия кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които се очертаха Иван Гешев очерта като свой основен враг, наименуван „политически боклук“, за което и бе изчегъртан от поста за накърняване имиджа на съдебната власт.

След извадения от ръкава коз, че БСП ще е против правителството, Корнелия директно поискала срещу това Иван Гешев да се активизира и арестува Кирил Добрев и Моника Станишева за търговия с влияние, твърди добре информираният източник на Narod.bg.

Връзката на Кирил Добрев с това обвинение минавала през негови фирми, търгуващи с именно с газьол, обясни запознатият с драмата.

Схемата, обаче, протича поради факта, че Иван Гешев имал ченгесарския навик да записва тайно всичките си разговори. Затова и предположенията са, че недопустимата политическа преса на Корнелия също фигурира поне като аудио, което, ако бъде публикувано, ще осветли как функционира симбиозата между Темида и политически силните на деня, коментира информаторът от средите на прокуратурата.

Според мълвата в края на дискредитиращия и двамата разговор Иван Гешев с половин уста обещал, че ще направи каквото трябва по „молбата“ на Корнелия Нинова, но всички знаем, че резултатът е нулев.

Въпреки това след като се прибрала в централата на „Позитано“ пребоядисаната седесарка побързала да се похвали пред хората от приближения си кръг, че, да, БСП няма да подкрепи редовния кабинет, а в замяна ще получи на тепсия главите на вечния си критик Кирил Добрев и на съпругата на конкурента за лидерския пост в Столетницата Сергей Станишев – Моника.

3 Коментара
  1. Баклава бей казва

    Аве тая Кур нелия ,все между капйите минава ,аве тя е чиста като моминска мъзга ,кога ще я яидим в сливенакия пеи циганките ?

  2. Д-р Менгеле казва

    Лошо няма в тЪз идея на мадам Кур-не-ли, ама дума дупка не прави. И Кирчо и баба Моник са си за пандиза. Да вземат и гъзобръснатия копчевъд за черна донка.

  3. Ина казва

    Добрев и Моника са вредни, така че това действие на Нинова би било полезно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.