ФИНАЛ: Румен Радев подписа присъдата на Иван Гешев – чака се арестът!

2 18 199

Държавният глава Румен Радев освободи от длъжност главния прокурор Иван Гешев, съобщават от президентството. По този начин е завършена цялата процедура по уволнението на Гешев. Както Narod.bg първо съобщи, сега се очаква арестът на бившия вече прокурор №1 по някое от досъдебните производства срещу него.

Указът на държавния глава идва само три дни след като Висшият съдебен съвет уволни главния прокурор, като прие, че той е накърнил престижа на съдебната власт с изказването си от 15 май, че политическият боклук трябва да бъде изметен. Решението си кадровиците взеха с 16 гласа „за“. Четирима гласуваха против – Вероника Имова, Олга Керелска, Евгени Иванов и Стефан Петров. В гласуването не участва Севдалин Мавров, който напусна заседанието на съвета. 

Реклама

„Няма по-важно нещо на света от истината. Справедливостта е резултат от истината. Дали тези “политици”, които изкривиха истината и несправедливо ме отстраниха заради думите “политически боклук, извинявам се за израза” – дали по този начин ще постигнат одобрението на хората?“, написа във Фейсбук профила си Гешев, вече като редови прокурор. Според него безогледно са пренебрегнати фундаментални правни и демократични принципи.

„Битката за справедливост не е само моя лична битка, битката за справедливост е битка на целия български народ. В името на Отечеството тази борба продължава! Да живее България! Бог с нами!“, завършва Гешев в поста си.

2 Коментара
  1. Познавач казва

    Затворът ги очаква. И Борисов и Гешев. Гешев осигуряваше постоянен чадър на кражбите на Борисов и ще влезе първи в затвора.

  2. Sur mon echafaudage bleu казва

    А дано, ама едва ли. В резервата за престъпници и курви, престъпността не се наказва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.