Първо в Narod.bg: Червен политик заряза БСП, пуска се за кмет на Благоевград

0 15 859

Бившият кмет на Благоевград Румен Томов, управлявал с подкрепата на БСП, влиза в надпреварата за нов мандат на местния вот наесен, но издигнат от инициативен комитет, научи първо Narod.bg.

Номинацията му ще бъде издигната официално до дни.

Румен Томов е роден в Благоевград през 1961 година. Завършва висше образование като машинен инженер, местните го познават като строителен предприемач.

Преди 4 години Томов се яви и спечели местните избори с амбициозна и прагматична програма, която не успя да реализира поради субективни причини.

Синът Мартин Томов беше кандидат-депутат от „Български възход“

Реклама

Любопитен нюанс е, че синът на Томов – Мартин, беше кандидат-депутат от маргиналната партия на бившия военен министър и служебен премиер Стефан Янев – „Български възход“.

В така създалата се ситуация се смята, че изоставената Корнелия ще застане зад бившия зам.-кмет по строителството в екипа на Томов – Венелин Трошанов.

Според регионалния „Струма“, обаче, и ново име изплува в кметската надпревара – това на досегашния зам.-министър на МРРБ Николай Шушков, който до момента не е потвърдил категорично, че ще участва в състезанието, но мълвата в областния град упорито го спряга като евентуален кандидат, издигнат от инициативен комитет, или нов политически проект, за който започна да се говори веднага след като служебното правителство падна.

Бившият шеф на пощата в Благоевград Димитър Ирибозов също се спряга за участие в кметския вот в областния град.

Разпознаваеми в региона политици като Радослав Тасков, Злата Ризова, Валери Смиленов и др., ще участват активно в местните избори. В момента вървят странни процеси и в местния Общински съвет, където съветниците тайно се прегрупират – едни излизат от партиите и политическите проекти, с които са влезли в ОБС, за да се включат в други.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.