Спецченгета на протест срещу безумна заповед на Иван Демерджиев

0 8 995

Служители на „Специализирани полицейски сили“ в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) се срещнаха с ръководството на МВР и изразиха недоволството си от издадената в края на април заповед на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, с която се съкращават бройки в звеното и се предлага на част от служителите да бъдат преместени в районни полицейски управления в София и страната, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние нямаме протест. Не протестираме. Основно сме тук с апел да бъдем изслушани, да бъдем чути и да ни се обясни каква е тази реформа, откъде идва, някаква политическа поръчка ли сме и защо точно ние“, каза пред БГНЕС Любомир Първанов от СДВР, като уточни, че е от 30 г. в това поделение.

„Преживял съм протестите през 1996 г. До ден-днешен ми е изключително тежко и болно така да бъде заличен и изпратен някъде си. По-жалкото е, че ние след 1 – 2 г. си отиваме и остават тези млади момчета и техният дух ще бъде разрушен още в самото начало, защото вече добиват представа какво се случва в системата и че системата не е това, което им е обещавано“, категоричен е той и добави, че затова и много млади хора напускат поделението и има голямо текучество.

Реклама

„Днес протестираме за това, че няма яснота по въпроса за какво става въпрос, конкретно какви са проблемите, защо са ни махнали и какъв е критерият, при условие, че има хора, които от 10, 15 и 20 г. сме в това поделение, и конкретно никой те ни каза. В последния момент отидохме при заместник-директора на СДВР и оттам разписахме. Нищо повече. Никой не ни е казал какви са мотивите“, заяви пред БГНЕС Цветанов от Столична дирекция и подчерта, че не може да каже дали новият министър на вътрешните работи ще оттегли заповедта, но се надява, че ще има гласност и ще се чуят исканията на служителите на СДВР.

„Ще видим какви са последиците от срещата днес с новия министър“, каза още той. След срещата с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, полицай Александров от СДВР съобщи: „Запознахме министъра с нашите проблеми. Смятаме, че тази реформа ще е в ущърб и на гражданите, и на самите служители на самото поделение. Оттук нататък, предполагам, че той ще вземе най-правилното решение.“ Полицай Александров подчерта, че не може да каже дали министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поел някакви ангажименти.

„Той е полицай, предполагам, че ще вземе най-правилното решение“, каза той. Служителите на СДВР са единодушни, че вътрешният министър е полицай, знае проблемите на полицията, но е на позицията от няколко дни, затова са склонни да му оставят малко време да се запознае по-подробно с проблемите им. Министър Стоянов е уверил, че ще се запознае с проблемите, затова към момента те изчакват неговото решение. „Към момента никой не е отстранен от работа, служителите са пренасочени без да имат избор“, посочи полицай Александров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.