ПРИСЪДАТА: За 10 месеца МВР се напълни с „калинки“

1 10 663

Организацията на работа на „Пътната полиция” в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на бившия министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора. Това заяви пред Нова телевизия бившият началник на отдел „Пътна полиция” в СДВР Тенчо Тенев.

„До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година.

На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция”, което беше спряно от Демерджиев. Трябваше да има с 30 полицая повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки”, посочи Тенев.

Реклама

Случая със стрелящ мъж от кола в тунела на столичния квартал „Люлин“ Тенев коментира така:

„Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Това е предпоставка за тежка катастрофа. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно”, коментира бившият шеф на КАТ-София.

На въпрос дали ще се върне в структурите на „Пътна полиция”, той поясни, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи.

„Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, уточни Тенев.

1 Коментар
  1. ANGEL казва

    Тенчо, твойто протеже Калоян
    не е ли началник на пътен контрол. Защо има ззагинали, нали той създава организзация за контрол на пътя. Стига плю по другите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.