ЕКШЪН: Див скандал между „баджанаците“ Кирил Петков и Мирослав Иванов разтърси ПП

2 31 831

Лют скандал е имало между Кирил Петков и „баджанака“ му в пропадащата ПП Мирослав Иванов, след като последният публично обяви, че Бойко Борисов трябва да си даде имунитета, за да нямало съмнение за почтеността му и нацията да се успокои, научи „Уикенд”.

Ръководството на „Продължаваме промяната” люто нахокало самосиндикално действащия Иванов, който е официалният мъж до апетитната Лена Бориславова, изловена в закачки с Кирил Петков, тъй като в момента в новото мнозинство има съглашение двамата първи на ГЕРБ и ПП да си пазят гърбовете в името на властта.

Главният прокурор Иван Гешев поиска имунитетите на Бойко Борисов и Кирил Петков, след като изтупа от прахоляка на архива си стари казуси, по които те могат да са обвиняеми – „Барселонагейт” и фалшивата декларация за гражданство на Петков. Нито Борисов, нито депутатите му са казали и една дума за искания имунитет на доскорошния им враг и съперник, а днес – любим коалиционен партньор Кирил Петков.

Реклама

Бившият премиер също не коментира имунитета на Борисов, а единствено Мирослав Иванов, официална половинка на Лена Бориславова, не бил разбрал, че новите съмишленици ще се бранят и пазят помежду си. Христо Иванов пък се намесил веднага с юридическия си опит и вече даде идеята комисия да бъде сформирана в парламента, която половин година да умува дали Кирил Петков трябва да си дава имунитета, тъй като това бе условието на лидера на ПП, за да отпадне защитата му от прокуратурата.

Бойко Борисов пък се запъна и обяви, че няма да си даде имунитета, а председателят на парламента Росен Желязков учтиво се разсейвал, че има право да включи еднолично в дневния ред на парламента депозираното искане на Гешев в деловодството. В съгласие с Иванов се обади и шефката в ГЕРБ Деница Сачева, която също настоя да се създаде комисия. „Със сигурност трябва да има комисия, която да разглежда всеки един случай и да преценява дали има достатъчно основания. Разбира се, не трябва да се кара обществото да чака прекалено дълго, защото е крайно време да се сложи край на тази сага и да стане ясно, че г-н Борисов няма от какво да се притеснява”, разясни тя.

Според депутати, тайната договорка на двете партии е да се крепят заедно и да си пазят гърбовете, за да може максимално да останат на власт. Имунитетът на Бойко Борисов, както и на Кирил Петков, гласувани в пленарна зала, ще разцепят коалицията именно, защото мнозина и от двете формации ненавиждат новото управление, а БСП и ИТН с охота ще гласуват за сваляне на защитите им. ДПС, които подкрепиха с двама депутати новото правителство, също могат да бъдат ударени от Гешев и затова си мълчат за имунитетите на колегите си. Във вторник Движението също стана част от подкрепящите съюза на ГЕРБ с ПП.

Лидерите на ПП и ГЕРБ затова и настояли пред своите депутати, че всеки е в услуга на доскорошния опонент и за имунитетите трябвало максимално да се протака до очакваните избори наесен. Затова и от двете страни зоват за юридически схеми със създаването на комисия, а реално по закон в самия правилник на парламента има опция имунитетите и на двамата председатели да станат дневен ред на депутатите за по-малко от 5 минути. В правилника на парламента на всичкото отгоре няма и дума за комисия, ако депутат не си даде доброволно имунитета, а работа на председателя на събранието е просто да включи точка с това искане в заседанието.

2 Коментара
  1. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

    КИКИ КРИВОУСТИ ДНК ТЕСТ И ТОЙ ЩЕ ПРАВИ ,ЛИЦЕТО ША МУ ОБАДИ КАК СТАВА

  2. Финч казва

    Нали прокуратурата се занимава с „основанията“, г- жо Сачева? Или вие от Герб не вярвате на прокуратурата? Но доскоро вярвахте!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.