Джакузи, пури, алкохол: Ровят мистериозния лукс апартамент в болница „Лозенец“

4 80 683

Започват проверки, след като се разбра, че в бившата правителствена болница „Лозенец“ има тайнствен луксозен апартамент. Софийската районна прокуратура проверява има ли престъпление, а по сигнала работи и здравното министерство, съобщава Нова тв. 

С постановление от четвъртък наблюдаващ прокурор в Софийската градска прокуратура е изпратил преписката по компетентност на Софийска районна прокуратура с оглед данни за длъжностно присвояване.

Новият здравен министър проф. Христо Хинков щял да се занимае с казуса, след като се върне от командировка в Люксембург.

Доскорошният служебен министър на здравеопазването Асен Меджидиев посочил пред Нова тв, че докато е бил на поста, проверката на Вътрешния одит в Здравното министерство не е имала резултат.

Преди ден се разбра, че на последния етаж на болница „Лозенец“ има огромен луксозен апартамент. В него има луксозно обзавеждане, както джакузи и сауна. Той е разположен е в коридор между операционните и отделението по ортопедия и по думите на настоящото ръководство в болничния архив няма документация за помещението.

Реклама

Според сегашното ръководство на болницата никой от лечебното заведение не е имал достъп до помещението. До него се стигало със специален асансьор с чип и не е ясно кой разполага с него. Вратата на апартамента била отворена от ключар.

Не е ясно и с какви средства е направено луксозното помещение.

„На покрива прави впечатление, че има огромен стъклен купол. По никакъв начин обаче не може да се разбере, че зад вратата се крие това, което на практика видяхме“, разказа в ефира на Нова тв репортерката на медията Михаела Карабельова, която е била в апартамента.

Ръководството на лечебното заведение твърди, че за това място се носeли легенди из лечебното заведение. Говорело се, че такова място съществува в последните 5-6 години.

„В най-голямата стая, която изглежда като кабинет, е разположена техника. Тя е в един от шкафовете. Прави впечатление, че цялата стена на тази стая е изцяло в шкафове. В един от най-крайните беше разположена тази техника. Настоящото ръководство предполага, че тя се е използвала за някакви записи, но няма доказателства“, каза още Карабельова.

„По всичко личи, че там е имало живот. В мивката имаше съдове, чаши от кафе, от които си личеше, че са използвани. Имаше кутии с пури и алкохол, както и пълни бутилки“, каза още тя.

4 Коментара
 1. Борноко казва

  Сигурно ще кажат, че Боко се е настанил там, щом има замесени пури

 2. зеленски казва

  А Мата Хари дали е била и тя там? Облечена с бяла манта, наголо. И задължително с касинка на главата- все пак е медицинско заведение

 3. многознайко казва

  Въъъъъ-никой нищо не знаел.Хъх.Всичкия персонал знае/от по старите кокъли/,че в ОПРЕДЕЛЕНИ места и лекърски кабинети е имало видео и аудио наблюдение.Връзката е била даже жична-сиреч има ги още кабелчетата .И да подскажем още малко от слуховете -особено оборудвани са били и т.нар. апартаменти за ВИП пациенти в правителственото крило…….Като сложим и факта,че е имало и разни медицински посещения на особен режим от някои депутати……ами линейката,дето стоеше за „жива“ бариера по алеята към властовото крило….особено при посещенията на сегашния главин прокурор,която до последно /преди смяната на ръковоството на болницата/ седеше там-вид жива бариера….Не е смешно,даже е тъжно защото шофьора на въпросната старичка линейка, седеше вътре на постоянно запален мотор,защото ако загасне,няма да може да я запали/липса на нов акомулатор/…..майтап – и когато се появи въпросния упоменат по горе „пациент“с кортежа си-живата бариера се мести.Имало е период на непрекъснато,ежедневно посещение…ако се разрови защо-ще стане много интересно……А иначе е ясно кой и защо е ползвал „информационно разузнавателния център“….особено защо…Във всеки случай -не е за ядене на семки.

 4. Простак Български казва

  И. ВИЕ ИМАТЕ ИМОТИ, БЕ!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.