ЕПИДЕМИЯ: Иван Гешев поиска имунитета на перверзния депутат от ГЕРБ Даниел Александров

1 17 119

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на Народното събрание искане за свалян имунитета на перверзния депутат от ГЕРБ Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура. Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31 май.

В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 7 юни Софийската градска прокуратура (СГП) предложи на Гешев да поиска имунитета на Александров, за чиято сексуална атака писа първо Narod.bg.

„Наблюдаващият прокурор е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това,

че на 7 май 2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст“, пишеше в съобщението на прокуратурата.

Реклама

Александров е депутат за първи път и е член на комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. На 31 години и е състезател по класическа борба.

Вчера той отрече обвинението, като заяви, че в дъното му е неговият развод.

„Опитах да го запазя в тайна, да не излиза по медиите, но уви. Стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда. Оттук натам не искам да намесвам съпругата си, защото тя е майка на моето дете и ще гледам да запазя нейното достойнство“, отбеляза Александров, намеквайки, че съпругата му го е „натопила“ пред полицията.

На 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата срещу Александров за блудство. Оплакването било от родителите на момичето. Според тях 3 дни по-късно жалбата мистериозно е била оттеглена. Твърди се, че съпругата на Александров е завела детето, което е почти на 18 г., да подаде жалба. От полицията ги върнали, защото тя не е роднина на момичето и казали да се яви с родителите си.

Досега Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради разследването „Барселонагейт“. Той получи предложение да внесе искане и за имунитета на бившия премиер и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков за попълване на декларацията за гражданството. Главният прокурор поиска и имунитетите на двама депутати от „Възраждане“.

1 Коментар
  1. Станка казва

    Кога се появихте вие нещастни злобари,
    селски клюкари.?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.