Конфликт на интереси в Narod.bg: Благовест Кирилов четял секретни документи в МВР с карта на съветник в… Министерския съвет

0 12 109

Бившият червен депутат Благовест Кирилов Кирилов, зам.-министър на електронното управление в кабинета „Кирил Петков“, е „съветвал“ МВР министъра Иван Демерджиев в конфликт на интереси, разкри източник на Narod.bg от Вътрешното министерство.

Оказва се, че съветникът, който допреди ден най-безцеремонно паркираше своето ново електрическо порше за 380 000 лева пред Министерството на вътрешните работи, е имал нерегламентиран достъп до секретни документи, които са му помагали в бизнеса с обществени поръчки. Това е очевиден конфликта на интереси, тъй като жената, с която живее – Мария Папазова, бе личен пиар на МВР шефа Иван Демерджиев.

Реклама

За да избегне челен сблъсък със закона, социалистът-милионер имал достъп до секретното деловодство с картата си на съветник, издадена от… Министерския съвет. Така, поне формално, е направен опит да се избегне конфликтът на интереси, в който попада семейния тандем Благовест Кирилов и Мария Папазова.

Както само Narod.bg разкри, МВР съветникът с карта от МС и неговият авер в схемите – криминално проявеният Петър Ралев Бакърджиев, в момента се опитват да приберат сериозна част от най-едрата обществена поръчка в МВР на стойност 250 милиона лева – за направата на нови лични документи.

Далаверата минава през доставка на скапана и евтина техника за новата паспортна система. Така на гърба на българския данъкоплатец Кирилов и Бакърджиев планират да гушнат процент от разликата в цента на скъпата по задание техника и доставения китайски боклук, като отговорността за престъплението да поеме някой клет административен служител от МВР.

Според сигнала част от предложената техника вече е подменена с доста по-нисък клас , съответно и по-евтина, която по никакъв начин не отговаря на заложената в техническото задание. Елементарен въпрос е в чий джоб ще потънат милиони от разликата в цената на двата класа оборудване с погазения Закон за обществените поръчки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.