Бунтове в ГЕРБ заради брака с ПП! Цели структури напускат партията

4 18 697

Недоволни депутати и активисти на ГЕРБ готвят бунтове срещу прегръдката с „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Те са притеснени, че коалицията ще срине рязко доверието в партията, която е фактор в политиката почни 17 години.

Политолози са категорични, че опасността е реална, тъй като може да се получи ефектът на доминото покрай клиентелисткия модел на функциониране. Доста структури на ГЕРБ вече поглеждат към нови благодетели, за да запазят бизнеса си и сферата на влияние по места, пише „Галерия“.

Най-големите противници на брака по сметка са Вежди Рашидов и Делян Добрев. Доайенът сред депутатите дори е заявил готовност да отстъпи мястото си на следващия в листата, но да не участва в задругата с ПП-ДБ.

Реклама

По-кротко го раздава и Десислава Атанасова, макар че вътрешно умира от яд за развоя на събитията. Юристката обаче е не по-малко сърдита на Бойко Борисов заради избора му за премиер в лицето ма Мария Габриел.

Тя винаги е смятала родопчанката от Неделино за чуждо тяло в ГЕРБ, което няма никакви заслуги за успехите на партията.

За момента, обаче, вътрешен преврат е изключен, защото всички разбират, че ГЕРБ е Бойко Борисов, твърди вестникът. Според публикацията краят на лидера ще е край и за партията.

Затова е по-логично цели структури да търсят спасение поединично при нови господари по места – било то около президента Румен Радев или около новопоявили се фактори.

4 Коментара
 1. Ал казва

  Ясно ми е колко сте добри Народ! Щом пишете, че Габриел е от Неделино, а тя е от другия край на Родопите – Хаджидимово. Хахаха.

 2. Бате Шоп казва

  Коя е родопчанката? Неделчева-Габриел е от Хаджидимов, не от Борино.

 3. Бате Шоп казва

  Хаджидимово, извинявам се.

 4. Бате Шоп казва

  Югоизочните склонове на Пирин, на границата с Али Ботуш (Славянка) все още не са Родопа. Тя започва оттатък Места.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.