МЪЛНИЯ: Иван Гешев внесе в НС доказателства срещу Бойко по „Барселонагейт“

3 22 831

Главният прокурор Иван Гешев внесе в парламента допълнителни материали по искането си за имунитета на Бойко Борисов. В тях се съдържат документи от претърсване, свързано с аферата „Барселонагейт“. По нея се проверява пране на 5 милиона евро за закупуването на къща и магазин в Барселона за „Мис Бикини“ Борислава Йовчева.

Главният прокурор изпрати в 49-ото Народно събрание допълнителни материали към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Бойко Борисов, бивш министър-председател на Република България.

Реклама

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“, и съдържат доказателства, относими към предмета на разследване.

Материалите съдържат протокол за претърсване и изземване на имот, одобрен с определение от Софийски градски съд, с който са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства. Приложени са още протокол за доброволно предаване, справка от проверка на СДВР по повод възложени оперативно-издирвателни мероприятия и молба за правна помощ до Република Турция, изготвена от отдел „Международен“ към Върховната касационна прокуратура.

3 Коментара
  1. Ауу казва

    „Човекът“ лежи по корем и всички го тъпчат с краката си.

  2. Ауу казва

    Борисов свинята не познава курваляка. Отишъл да пере бикините. Иначе тя щеше да е перачка, Йовчева – мангалка свински вкус.

  3. марсиянец казва

    Гешев досега що никакви материяли , нито сигнали не пусна срещу който и да е бандит щом всички ги знаят ???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.