Уволнена лекарка изнася шокиращи данни за заплатите на шефове в „Майчин дом“, кой лапа по 30 000 лева на месец?

1 40 741

„Ще искаме информация за заплатите на абсолютно всички работещи в „Майчин дом“ – на целия управителен съвет и на цялата болница“, това заявиха депутати от партия „Възраждане“ и заформиха нов скандал. На 2 юни народните представители, водени от Деян Николов, влязоха в „Майчин дом“ заедно с д-р Елена Георгиева, бивш служител на болницата.

Д-р Елена Георгиева разказва, че е уволнена от директора д-р Иван Костов, защото започнала да пита за методиката за разпределяне на допълнителни пари за акушерки и лекари.

Лекари от отделението по анестезиология, което д-р Георгиева доскоро оглавяваше, споделят, че има огромен дисбаланс между заплатите на лекарите в различните клиники.

Публична тайна е, че лекарите в клиниката по неонатология взимат в пъти повече от тези в клиниката по реанимация. Затова и бившият началник д-р Георгиева поискала от депутати от „Възраждане“ да вземат цялата информация за заплатите в „Майчин дом“.

Народният представител Делян Георгиев заяви в петък, че партия „Възраждане“ ще направи „абсолютен финансов одит на възнагражденията в „Майчин дом“.

Реклама

Още миналата година стана ясно, че изпълнителният директор на „Майчин дом“ Иван Костов е сред лекарите с най-висока заплата в България. Той получава от държавната болница по над 30 хил. лв. на месец. Заплатата му като директор е около 6 хил. лв., а всичко останало той взима от непрестанни операции с робота „Да Винчи“, операции и прегледи през медицинския център на „Майчин дом“.

Това, което до момента не е ставало публично ясно е, че повече от шефовете на клиники също се радват на космически за страната ни заплати.

Д-р Слънчева, директор на клиниката по неонатология, си докарва по 10-15 хил. месечно. Това е двойно повече от парите, които е взимала уволнената д-р Георгиева, която също е били шеф на клиника. Явно обаче нейната клиника не е сред „любимите“ на ръководството и затова заплатите в нея са по-ниски.

Позлатени се оказват и други шефове на отделения. Небезизвестният д-р Дяволов си докарва по минимум 20 хил. лв. месечно от държавната болница. Началникът на родилна клиника д-р Асен Николов също успява да събере по 20-ина хиляди от раждания в „Майчин дом“.

Уволнената д-р Георгиева и депутатите от „Възраждане“ поискаха да получат тези данни официално. 

„Ние сме народни представители и вие сте длъжни да ни предоставите абсолютно всичко“, заяви Деян Николов в петък пред ръководството на „Майчин дом“.

1 Коментар
  1. Радо казва

    Защо чак като ги отсвирят,започват да цвилят!!!Щеше да е много по „актуално“да пусне клюката докато работи там.Сега излиза: Те ме изключиха от схемата,ще ги издам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.