Румен Радев мачка ротационните премиери на ГЕРБ-ПП

2 20 875

Връщането на мандата вероятно ще премине при нова размяна на остри реплики между президента Румен Радев и кандидата за премиер Николай Денков.

Преди седмица при връчването на папката Румен Радев демонстративно не се ръкува с Денков, въпреки че винаги досега е правил това с идващите при него представители на парламентарни групи, пише „Дневник“.

Реклама

В изявлението си пред камерите пък коментира разпространения запис от заседание на „Продължаваме промяната“ и заяви, че не смята за целесъобразно да връчи на партията мандат „заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите и дискредитирането на лидерите на европейските институции и името на България“.

Радев нарече мандата дискредитиран и настоя парламентарна група да не го оползотворява. Няколко дни по-късно – след като беше обявено постигането на съгласие за кабинет с ГЕРБ – президентът отново атакува:

„Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения.“ Думите му предизвикаха протести под прозорците на „Дондуков“ 2, в които той беше обвинен, че прокарва интереси на Русия в страната и пречи на съставянето на кабинет.

2 Коментара
  1. Оня казва

    Може да мачка на Деса меките сиси.

  2. Schatz казва

    Жалко, че гласувахме за този президент, който се оказа една лицемерна руска путинистка фуражка. И се съедини с олигарсите и масоните от руската пета колона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.