МЪЛНИЯ: Бойко Рашков напуска „Промяната“?

2 102 979

Бившият МВР шеф в редовното правителство на Кирил Петков Бойко Рашков е заплашил част от ръководството на парламентарната група на „Продължаваме промяната” – „Демократична България”, че ще е следващият, напуснал групата след Радостин Василев, пише „Уикенд“. Макар да няма нищо общо с Руди Гела, Рашков можело да стане вторият отцепник, твърдят източници на сайта Lupa.bg. А причината отново се кореняла в преговорите за съставянето на редовно правителство с втория мандат в ръцете на ПП-ДБ, в съюз с ГЕРБ.

Рашков е отколешен враг на Бойко Борисов и главен инициатор за ареста на експремиера и лидер на ГЕРБ, макар и само за 24 часа, през 2022 г. И досега в редиците на „Промяната” се говори, макар и на майтап, че тогавашният вътрешен министър поръчал солидна почерпка за белезниците, а при приключването на досъдебното производство бил в доста кахърно настроение.

Сега пък се мусел на преговорния екип на ПП заради това, че не просто името му не се спрягало отново за МВР шеф, но и че не му е бил предложен какъвто и да било пост в изпълнителната власт – което смятал за заслужено предвид ожесточената кампания за изборите на 2 април в Перник, която, както казвал – на ръце бил износил. Рашков се надявал новата коалиция да му предложи поста шеф на КПКОНПИ, но се оказало, че това е невъзможно поради несъгласие от страна на ГЕРБ. Като формален повод щяла да бъде изтъкната принадлежността му към различни репресивни служби преди 10 ноември.

Реклама

Неслучайно Рашков все по-рядко се появявал и в медиите да коментира политическите ходове, а участието му в парламентарните процедури било сведено до санитарния минимум. Той не бе забелязан и на мащабния протест пред „Дондуков” 2 във вторник вечерта, събрал лидерите на ПП и ДБ, но и на други формации.

Междувременно нашите източници разкриват още, че освен да води тайни разговори с бившата парламентарна шефка Ива Митева, която също се отцепи след време от „Има такъв народ” на Слави Трифонов заедно с Любомир Каримански, Радостин Василев бил в тясно взаимодействие и с Бойко Рашков.

Нещо повече, увещавал го да премине в редиците на неговата бъдеща партия под името „Силна България” и за да ползвал подкрепа за делото, заведено срещу него от ГЕРБ за АМ „Хемус” за баснословната сума от 100 бона.

Същият сценарий – за привличане към него, Гела разигравал и по отношение на двама депутати от „Демократична България”, твърдят информаторите ни, но поне засега отказват да назоват имената им.

2 Коментара
  1. КОЛАРОВА казва

    на китарата киро жабата ,на микрофона лена клецата – новия хит на лицето ,скоро ,много скоро кривоустия ще бяга от народната любов и народния хуй ,този народа ще го шиба публично пред парламента само след месец- два само да падне гешо и лицето да се сефиряса и ще има – бой с черпака по путката

  2. anndy slavov казва

    da mi qdesh kura vladimir zahov sym i lapam uq ot sozopol

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.