Сигнал до Narod.bg: МВР съветникът Благовест Кирилов подменя техниката за паспортната система с евтин боклук, спира ни за Шенген

1 20 335

Мръсотиите в МВР с грабежи през обществени поръчки се разраства до степен да изтрият напълно възможността за влизането на България в Шенген, алармира източник от Вътрешното министерство в сигнал до Narod.bg.

Както вече писахме министерският съветник Петър Бакарджиев и неговият колега – бившият червен депутат и зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов, се опитват да се докопат до обществена поръчка в МВР за 250 млн. лева.

Новите данни сочат и как ще се „усвоят“ парите – Благовест Кирилов и неговият криминално проявен ментор Петър Ралев Бакърджиев, също шепнещ в ухото на министър Иван Демерджиев, планират да приберат сериозна част от въпросните 250 милиона лева с доставка на скапана и евтина техника за новата паспортна система и подмяната на личните документи.

Идеята е на гърба на българския данъкоплатец да гушнат процент от разликата в цента, като отговорността за схемата да поеме някой клет административен служител от министерството.

Реклама

Според сигнала част от предложената техника вече е подменена с доста по-нисък клас , съответно и по-евтина, която по никакъв начин не отговаря на заложената в техническото задание. Можете да се досетите чий джоб ще изпълни разликата в цената на двата класа оборудване.

По този начин Законът за обществените поръчка става по-нищожен от ЗОП на бананова република, коментира възмутеният източник на Narod.bg.

Освен зверското погазване на закона, подмяната на техниката води до сериозен риск за работата на цялата паспортна система. Планираното централизирано управление на процеса по издаване на документите за самоличност всъщност ще претърпи пълно фиаско поради факта, че основни подсистеми няма да отговорят на изискванията за производителност и надеждност на системата БДС.

Допълнителен риск идва от факта, че локалният изпълнител – немският концерн „Мюлбауер“, няма необходимите знания, опит и капацитет. Така работеща от дъжд на вятър паспортна система ще отдалечи допълнително България от заветния Шенген, което обаче е тема на отделна публикация, завършва сигналът до Narod.bg, препратен и до прокуратурата.

1 Коментар
  1. Герасим Борисов казва

    Не е зле да се направи проверка и в МОН – Дирекция „Компютърни и информационни технологии“ с ГЕРБ-дитектор с фалшива диплома, но с „усвоени“ стотици бюджетни милиони ?! И може и Денков да изплува в тия „научно-обрзователни“ разгепвания?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.