ДОЖИВЯХМЕ: Иван Портних стана обвиняем!

4 29 605

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като обвиняем в Окръжната прокуратура във Варна на 7 юни, съобщи „Фокус“. Той ще трябва да дава обяснения по два казуса – „Езерото“ и „Дупката“ в центъра.

Служителите в община Варна знаят за призовката и цял ден са преглеждали документацията по казусите.

В началото на месец май кметът Иван Портних коментира, че „проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски“.

На брифинг за медиите той поясни, че целият казус с панаира идвал от Костово време: „Тогава той е бил приватизиран докато зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП – Корнелия Нинова“, категоричен бе Портних.

Според него след това Гуцанов, който в момента е неин заместник в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, е „проспал“ вдигането на акциите на Търговски дом – Дупката в морския град, стана ясно още от думите на Портних.

„През 2017 г. получаваме акциите за Дупката. Единственото ни желание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тема се вади винаги“, обясни още Портних на 10.05.2023 г . във Варна.

Реклама

Той допълни, че Община Варна не е дала и стотинка за Дупката. „Всичко от наша страна е изрядно“, каза още кметът на Варна.

Поводът за коментара му беше сигнал на депутата Стела Николова до прокуратурата.

Портних добави, че вече са му направили над 120 проверки.

Търси се отговорност за канализационната тръба под Варненското езеро. Наблюдаващите прокурори трябва да решат дали да отстранят от длъжност Портних.

Преди близо две години институциите във Варна научават за авария на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро, но в продължение на цели девет месеца по-късно, милиони кубични метри фекални води вече са в езерото.

Повече от година по-късно тръбата бе подменена и мръсната вода спря да се излива в езерото. Тогава тръбопроводът обаче не беше закопан под дъното на Варненското езеро, какъвто беше планът.

През следващите месеци последваха нови аварии и нови ремонти. В това време още боклуци оцветяваха водата в кафяво.

4 Коментара
 1. Хайтян плантатор казва

  А Бургаския ГЕРБ кмет Мома Слънце кога ?
  Портних сравнение с Димитър Николов е като litle boy-момченце аматьорче в кражбите и схемите
  Бургаския кмет е ТОПкрадец на шайкатя ГЕРБ и кръга крадлеви милицеонери кръга““Правец-Хелиос“
  Николов и кръга“Правец“ са ощетеле БГхазна и ся грабели колкото дузина Африкански диктатори

 2. Д-р Менгеле казва

  А поповския кмет Веселинов – КОГА? Или кадрите на АБВ в този сайт са недосегаеми?

 3. мислещ казва

  Кметът на Аврен , заедно с баща му кмет на Царевци кога, подариха язовир Цонево с хектари гори на свои депутати включая евродепутат??? Дълбокогерберският крадец кмет на Вълчидол кога?

 4. Крестияна казва

  Аз съм родена и израснала във Варна и мога със сигурност да твърдя ,че Портних е най-добрият ни кмет през моите 63 години,някой му търси цаката и ние не трябва да го допускаме, защото всичко хубаво се унищожава в нашата България

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.