Само в Narod.bg: Червеният Благовест Кирилов посяга към поръчка за 250 млн. в МВР, къде е Иван Демерджиев? (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

0 17 977

След като Narod.bg разкри, че съветникът в МВР Петър Ралев Бакърджиев има влязла в сила присъда за измама, като е осъден на две инстанции – в Бургаския районен съд и в Бургаския окръжен съд – номерата на делата са съответно 446/1998 (752/26.08.1998) и 374/1999 (49/17.02.2000), изскочи нова мръсотия във Вътрешното министерство.

Според наш високопоставен източник Петър Бакарджиев и неговият колега-съветник – бившият червен депутат и зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов, се опитват да се докопат до обществена поръчка в МВР за 250 млн. лева.

Именно затова е интересна темата за съветниците на вицепремиера Иван Демерджиев – голямата въпросителна е как те са подбрани, защото както Бакърджиев, така и Благовест Кирилов, които не успя да направи ИТ схемите си там, бързо бе подслонен в МВР от Иван Демерджиев.

Високият жизнен стандарт, които демонстрират двамата, е доста притеснителен и Сметната палата трябва да прояви интерес, смята източникът на Narod.bg. Без правно основание двамата редовно присъстват на срещи в МВР в специализирани дирекции и изискват информация за обществени поръчки със солиден бюджет?! Доста любопитно е как хора без право на достъп до сградата и до информация биват допуснати и до двете без никакви пречки?

Дали тези съветници имат друг интерес от тази информация, дали я използват за спечелване на поръчки от определени фирми или от фирми на самите съветници и следва ли тя да им бъде предоставяна от служителите на МВР?

Реклама

Особен интерес Благовест Кирилов и Петър Бакърджиев проявяват към договора за българските лични документи, която поръчка е за около 250 млн. лева.

Безспорно апетитна поръчка, затова сътрудниците на Иван Демерджиев са озверели и бързат да вземат своя пай. Без притеснения дирижират и публичните представяния по проекта. Друг важен въпрос е дали през свои фирми двамата съветници не източват ресурса на МВР с обществени поръчки и проекти, като например през фирма „Инфинитус“ ЕООД?!

Виси без отговор и друг проблем – къде е професионалното ръководство на МВР, както и политическото в лицето на заместник-министрите Ганчев, Катинов и Николов в тази ситуация?! Защо позволяват подобни неща да се случват в МВР, така им е наредено от Демерджиев или просто и те си гледат техните далавери с назначения в системата да вървят, както и да задоволят настървения си апетит към обществените поръчки в „Гранична полиция“

Дали това не е поредното ОПГ в рамките на МВР? С комисионните Благовест Кирилов ще може да отскоча до Малдивите на меден месец. А кой ще носи отговорност, пита източникът на Narod.bg.

Сега въпросът е има ли държава, кой ще потърси сметка за схемите и грабежите, къде е Румен Радев и защо позволява всичко това да се случва или президентът просто няма представа за безобразията в екипа на Иван Демерджиев, завърши информаторът на Narod.bg.

Очаквайте още разкрития за схемите в МВР само в Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.