Narod.bg дава зам.-министър Красимир Папукчийски на КПКОНПИ: Фирма със 100 лв. капитал лапа милиони от НКЖИ (РАЗСЛЕДВАНЕ)

1 23 731

Сигнал за поредна мръсотия по върха на държавата подава Narod.bg до антимафиотите от КПКОНПК – зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски ли е реалният собственик на дружеството „Ива сигнал“ ООД, което печели милиони от обществени поръчки в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ)?

Вече няколко месеца служителите на Министерството на транспорта и съобщенията си задават наболелия въпрос – заместник-министърът ли наднича зад новата „златна кокошка“ в сферата на сигнализацията и телекомуникацията в НКЖИ – дружеството „Ива сигнал“ ООД с уставен капитал от 100 лева? И дали вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев е наясно какви ги върши неговият заместник?

Според закона да лобираш за „наша фирма“ е престъпление, защото ще бъде очеизваден конфликт на интереси, от който със сигурност ще се заинтересува КПКОНПИ, но многомилионните договори говорят друго:

Дружество „Ива сигнал“ ООД се явява новият незаобиколим фактор при възлагането на дейности по сигнализация и телекомуникация от НКЖИ. Не са тайна връзките на министър Папукчийски със съдружника в „Ива сигнал“ ООД Мартин Панайотов.

Реклама

Проверка на Narod.bg в Търговския регистър установи, че официално дяловете във фирмата са притежание на ВЛАДИСЛАВ АЛЕКСАНДРОВ ВЕЛИЧКОВ 33.00 лв. – 33.00% дял и министерския приятел МАРТИН ПАНАЙОТОВ БОЖИЛОВ 67.00 лв. – 67.00% дял.

Към 2019-а оборотът на фирмата е 112 000 лв. оборот, печалбата 39 000 лв. „Ива сигнал“ ООД дава работа на едва 7 служители.

Въпреки нищожната оперативна възможност на връзкарската фирма тя е получила от Красимир Папукчийски, в качеството му на генерален директор на НКЖИ, изключително изгоден договор за доставка на телекомуникационна апаратура за ЖП линията Благоевград-Кулата, разкри източникът ни.

Не без съдействието на зам.-министър Папукчийски избраните големи изпълнители на обществени поръчки в НКЖИ като „Геострой“ АД и „Инфраструктурно строителство“ АД са принуждавани да използват като основен техен подизпълнител именно „Ива сигнал“ ООД.

Възходът на дружеството е необясним предвид спорния професионализъм или безспорна експертиза на седемте служители на дружеството, просто играят с правилния човек в МТС – зам.-министъра Красимир Папукчийски, категоричен е информаторът на Narod.bg.

1 Коментар
  1. Ivanov казва

    АЛА-БАЛА по Румен Радевски

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.