ИЗНЕНАДА: Разследването за пачките евро по 500 и кюлчетата на Бойко продължава

8 243 439

ИЗНЕНАДВАЩО РЕШЕНИЕ – Софийската апелативна прокуратура (САП) е отменила решението на Софийската градска прокуратура (СГП) от 10 май за прекратяване на досъдебното производство за снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, на които се виждат златни кюлчета и пачки с 500-еврови банкноти в чекмеджето на нощното му шкафче.

САП е констатирала, че наказателното производство е прекратено „без да са изчерпани всички доказателствени източници, което е довело до неизясняване на въпроси от предмета на доказване“.

Досъдебното производство е върнато на СГП с конкретни указания за „попълване на доказателствената съвкупност“.

Реклама

Че разследването е прекратено се разбра в събота (27 май), когато разследващият сайт „Биволъ“ публикува части от прокурорското постановление.

През януари главният прокурор Иван Гешев беше прогнозирал, че разследването на пачките и кюлчетата ще приключи до „месец и нещо“. В събота той коментира, че предстои САП и Върховната касационна прокуратура да проверят какви са основанията за прекратяване.

Става дума за поредица снимки и видео, разпратени анонимно до медиите през лятото на 2020 г. Самият Борисов разпозна по интериора спалнята си в правителствената резиденция „Бояна“, но в годините даваше противоречиви коментари за истинността на снимките и записа – и че материалите са монтаж, и че са истински, но аранжирани; и че знаел кой е снимал (т.нар. от него Мата Хари), и че не му е известно.

Разследването на прокуратурата беше образувано на 16 юни 2020 г. след самосезиране по информация в медиите.

8 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  Кво стана с ДНК-то на отрочето на мис Гащи?

 2. Бай Хой казва

  Който вярва че някой ще остави пачки и кюлчета в чекмедже което не се заключва, в държавна резиденция до която достъп имат дузина служители – е абсолютен дебил. Писна ми от тъпаци в тая държава.

 3. Надя Драганчева от Тутракан 7600 казва

  Надя Николова ДРАГАНЧЕВА се казвам и живея в Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5,до староят пазар.Аз съм на 72 години,много съм пверверзна и извратена.Аз си тътся млади ебачи за секс партньори с мен,минимум да са трима,за групов секс с мен,Аз плащам сериозно суми.Аз съм много богата и известна.Аз съм нимфоманка.Много ме сърби путката и няма кпй да ми го начука.Къде сте мъже..

 4. ЬЬЬЬЬЬЬЬ казва

  vladimir zahov sozopol plashtam si

 5. Д .С казва

  Аз съм на същото мнение! Както и всички снимки са различни.На едни са с кюлчета,на други с долари,на други
  с левове !Пълен монтаж!

 6. Кокорчо казва

  Севдо,ти ли си ма мастийо недоклецана?

 7. Патаку казва

  Много си дърта Наде

 8. Асан казва

  Малоумник! Я покажи снимките с долари. Тъп си като всички крадливи герберасти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.