Кариера с мачлета: Това е най-приближеният депутат до Бойко Борисов

1 14 149

В навечерието на 24 май младата надежда на ГЕРБ – депутатът, който е бивш класически борец и виден съветник на Бойко Борисов по спортните въпроси Даниел Александров, споделя ценни мисли по време на празненство в Кюстендил – града, от който става народен представител.

Противно на очакванията в първата си медийна изява, той не обелва и дума за празника на буквите и просветата, не коментира дереджето на страната, а разяснява как се отслабва без „драстични и безвкусни диети”, без усилия във фитнес-залите. Заради фундаменталното значение на прозренията му, достойни за ученик от втори клас, ще цитираме някои от откритията му. 

„Бъдете сигурни, има и други ефективни начини за отслабване, като например съставяне на меню с риба и ориз. Открийте детайлите на тази нетипична диета веднага” – агитира депутатът, който явно има амбиция да засенчи гуруто на дебелариумите д-р Емилова.  „Важно е да си направите изследване, може да се окаже, че задържате вода при консумация на домати или нещо друго. Най- важното е да не спирате да се движите” – съветва Даниел, който в парламента е член на две комисии – по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта и на комисията по туризъм, но в зала още не се е изявил като пламенен оратор.

На базата на личния си опит той твърди, че: „оризът е божествен за сваляне на килограми, зърнена култура, която губи много калории след готвене, не му слагайте зехтин, само го сварете и после яжте”. В този „откривателски” дух са и другите му насоки за полезните храни в битката със затлъстяването. 

Народният представител обяснява, че: „100 грама варен ориз осигуряват 135 калории, докато същото количество суров ориз осигурява до 350 калории (кой би ял суров ориз? – б.а.). Това е храна, богата на фибри. Следователно той играе съществена роля в чревния транзит, което е от съществено значение за загуба на тегло.”

Даниел Александров все пак залага на кафявия ориз, а за рибите насърчава да се избират „постни” и най-вече хек. Като врял и кипял в борбата не само на тепиха, но и с килограмите, препоръчва „да варите ориз и риба и да избягвате продуктите, продавани в консервирана форма”. Съветва оризът да се вари 30 минути в тенджера под налягане, а накрая препоръчва и оризова салата, гарнирана с пресни зеленчуци.

Реклама

По думите му резултатите от диетата ще се видят след 1 до 2 седмици. Напътствията на младата надежда на ГЕРБ завършват с изключителното прозрение, че „балансираното хранене е от съществено значение. Поради това яденето почти изключително на ориз и риба не се препоръчва в дългосрочен план.”

Това е, който разбрал – разбрал.

Като четем тези прозрения на младия политик, се сещаме за репликата: „Всеки готвач е способен да управлява държавата!”. Според едни думите са на Ленин, други ги приписват на Троцки. Няма никакво значение кой е авторът. В България така се прави от години. С тази разлика, че залагаме на по-героични професии…

А ако не се сещате кой точно е Даниел Александров, включете телевизора. Напоследък щом пред камерите в парламента застане Бойко Борисов, само на сантиметри от него е бившият борец. Брюнет, с характерна осанка на спортист, мощен врат, изваян с упорити тренировки, добродушно лице тип „Иванушка Глупака”, увенчано с бретонче. Въобще – един „готвач, способен да управлява”, както са казали класиците.

В парламента той влезе буквално с шут. За по-сигурно е поставен в две листи. В Кюстендил е на второ място, веднага след бившия вътрешен министър Христо Терзийски. В 23-и район в София е пети, след проф. Асен Балтов, а билбордове с лика му красят няколко столични булеварда. В родния си край Александров не успява да събере гласове. Но в София професорът великодушно се отказва и дава път на бившия шампион по борба към Народното събрание. 

На страницата му в парламента стоят празни графите: образование и езици. А запознати казват, че звездата му изгряла, понеже ритал мачлета с партийния лидер Борисов. В ГЕРБ вече го оглеждали за кмет на Дупница за изборите наесен. Колко му е да ги спечели, нали самият Борисов преди време се похвали: „Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат”!

1 Коментар
  1. ПАРАДОКС казва

    Борисов награждава курвите си далеч над наградния фонд за световна купа по СПОРТНА ГИМНАСТИКА в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.