Скандал в Narod.bg: Как се става съдия в България? Като познаваш член на изпитната комисия и сте от един и същи град (СНИМКИ)

4 65 005

В редакцията на Narod.bg се получи информация за нагласен избор на съдия от наскоро проведени конкурси, организирани от Висшия съдебен съвет. Разполагаме със снимки на кандидат за съдия, който вечерта преди устния изпит си пие питието с член на изпитната комисия. Срещата е на няколко стотин метра от храма на Темида – Съдебната палата.

В следващата статия столовете и масата няма да са празни, а ще покажем директно лицата на съдията – член на изпитната комисия и кандидатът за магистрат

Двамата са от един и същи град и пристигнали заедно в София. Дали са нощували и заедно в един и същи хотел тепърва ще ви разкажем. Историята заслужава вниманието на ВСС, а защо не и на прокуратурата и компетентните органи. Към снимката, на която двамата си пият охотно питието, е приложен и лист хартия с ръкопис от положения преди това писмен изпит от кандидата. Същият лист е послужил на магистрата при проверката на казуса и теста, за да може да разпознае работата на кандидат-съдията и така още тогава да завиши оценката му.

Очаквайте кадри с главните герои, които разпиват на метри от Съдебната палата

Реклама

Естествено при една проверка или разследване графологична експертиза ще докаже дали почеркът на листа, получен в редакцията ни, и този на писмената работа са едни и същи. Имената на съдията – член на изпитната комисия, утвърдена с решение на Висшия съдебен съвет и кандидат –съдията, явил се на изпита, се пазят в редакцията. Те, заедно със снимката и листа с първите изречения от всички въпроси на изпитния казус, ще бъдат публикувани в следващ материал, а също така и предадени на компетентните институции.

Любопитна подробност е, че бившата семейна половинка на кандидат-съдията е криминално проявено и осъждано лице. За него ще ви разкажем допълнително с каква престъпна дейност се занимава, както и с хора от кои други държави работи. Има данни, че двамата продължават да подържат отношения. Дали и съдията, член на изпитната комисия, осъществява чадър на бившата половинка, правораздавайки в същия град, дали и затова кандидат-съдията, класиран с отлични оценки става магистрат , за да прикрива престъпната дейност на бившата си половинка – все въпроси, на които ще оставим съответните служби да намерят отговор. Това е причината засега да не публикуваме материалите и имената на двамата герои.

За съжаление това е още едно доказателство как магистратската кариера започва със зависимости още при назначаването в съдебната система. При такива действия на уважаван дългогодишен съдия за каква съдебна реформа може да се говори? И докато сега всички са вперили очи в прокуратурата и скандалите там, явно в съда се прокарват удобни кандидат-съдии, които след това ще бъдат послушни във взимането на „независими“ решения, с които решават човешки съдби.

Редакцията на Narod.bg ще се постарае това да не бъде допуснато и ще следи каква ще бъде реакцията на компетентните органи в страната ни. Дали ще бъде започнато разследване, дали съдията ще бъде отстранен от работата от съответния съд, дали ще бъде анулирана работата и съответното назначаване на кандидат-съдията и какви наказания ще получат.

4 Коментара
 1. Съдийско адвокатски котерии казва

  Толкова се убедени в безотговорността, ненаказуемуста и несменяемостта си, че вече избиват селските си мании за кухо величие баш в топ центъра на София!

 2. М.М. казва

  Редно ли е ВСС с тежко изтекъл мандат да назначава съдии, прокурори и следователи?

 3. !!! казва

  По-скоро от едно село.

 4. Станчева казва

  Ма мола Ви се, как се назначават съдии в България е известно отдавна. Правилото е с връзки, но и с пари! После само гледайте какви ги вършат! Хората, които са си имали работа с такива говорят, че те се самозабравят на моменти, липсва им елементарно възпитание, а са и функционално полу грамотни по оценка на юристи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.