КРАХ: Радостин Василев срина ПП: Росен Желязков поиска мандата за Мария Габриел

4 13 879

С уговорката, че изразява лично мнение, председателят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) предложи кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел, която в понеделник върна на президента първия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, да бъде натоварена да приеме втория мандат.

Пред Би Ти Ви Желязков коментира задълбочилата се криза на доверие между първите две политически сили – ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ след публикуването вчера на запис от заседание на ръководството на „Продължаваме промяната“. В него глас, приличащ на този на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, описва, че Габриел „почти се разплакала“ като разбрала, че втората политическа сила й отрежда вицепремиерския, а не премиерския пост.

„Обидно е и невярно е, че Мария се била разплакала“, коментира Желязков, който определи доскорошния български еврокомисар с думите: „Който познава Мария знае, че тя не е от момичетата, които плачат“ и добави, че „този разказ има белезите на неприятна презентация на жената в политиката като нещо ретроградно“ и това е вредно.

Реклама

„Трябва да съумеем да върнем доверието в процеса, а това може да стане, ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран и имаме ясни заявки дали твърденията (в записа – бел. ред.) са намерения, или са за вътрешна употреба“, каза Желязков. По думите му това може да стане като „се ангажира формулата за експертен, а не политически кабинет“. Той смята, че в това особено важна е ролята на „Демократична България“, която била застъпник именно за такава конструкция. „Ние трябва да се обединим около тази формула, ако е възможна, за да се възстанови доверието. Ако не може да се възстанови, няма как да се върви към реализация на този мандат“, добави председателят на парламента.

Отново от свое име Желязков предложи кандидатите за министри да попълнят декларация, че няма да вършат нещо незаконно по повод твърдяното в записите, че предстоят чистки в държавната администрация

Казаното в аудиото, че смените в службите се съгласуват в посолство, определи като изключително ненормално.

„Няма система в държавното управление, която да няма нужда от оптимизация, включително службите, но те се правят след риск анализ, а не партийно-политически, декларативно, юрбулешката и по лични съображения“, каза той.

4 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  Абе, я се разкарайте с тази оФца с нарушен метаболизъм!Голям праз, че била снаха на някакъв белгиец. Техните жени са толкова грозни, дори нашите очукани мангалки са миски в сравнение с тях.
  Байдъ уей, къде се потули онази снаха, Пръмовица, с вечно мазното и лъщящо лице?

 2. миуи ваниуи казва

  тази тъпа крава шо не си лапка пикалката бацева ами се занимава с глупости .Изритаха я от европарламента заради некадърност ,сега искала да прави правителство – яв гъзъ

 3. Рептилка казва

  ГЕРБ трябва да отделят малко средства от „черната каса“ на партията за пластична операция на бюста, малко силикон ще й дойде добре.В противен случай електората ще си внуши, че еврейската снаха е рептилка,з ащото е плоска като дъска.

 4. !!! казва

  Абсолютно съгласен съм, че предложените жени в правителството трябва да имат по-перверзен вид, за да правят добро впечатление на електората. С тоя утрепан или угоен мазен вид не стават за нищо, освен за рекламни лица на някоя свинеферма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.