Narod.bg пита: Каква е „куролацията“ на Киро с Урсула фон дер Лайен за България в Шенген – влизане във войната?

2 14 623

Радостин Василев, издал по-рано днес срамни тайни от сбирка на ПП като това, че ГЕРБ не им е враг, че са правили „ала-бала“ на изборите, иначе щели да вземат само 10%, както и скандалния пазарлък на Кирил Петков – Куролацията с Урсула фон дер Лайен за приемането ни в Шенген, буквално срина „Продължаваме промяната“.

Сега Narod.bg пита какво точно е обещал Киро Куролацията на шефката на ЕК, за да се промуши България през задния вход в Шенгенското пространство? Има ли тайно споразумение да дадем заден от казуса „Северна Македония“ или за подкрепа на войната в Украйна, а в замяна ПП да се окичи с лаврите като „ние вакарме България в Шенген“? И какво иска да каже Кирил Петков с изказването, че „моралът не е критерий в ЕК“?

По този повод на пресконференция днес говорителят на Европейската комисия заяви, че е напълно невъзможно да коментира запис с неизвестен произход. Това бе отговор на въпрос, свързан с днешните изявления на народния представител, Радостин Василев, и представители на управителния съвет на гражданското движение „Силна България“.

Реклама

Говорителят подчерта, че са ясни изискванията за влизане в Шенген и спомена, че председателят на ЕК, Урсула фон дер Лайен, е изразила ясната си подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Относно приемането в еврозоната, говорителят посочи, че има много ясни изисквания. Решенията за приемане на дадена страна от ЕС в еврозоната се взимат съвместно от всички еврокомисари и от Съвета на ЕС. Тези институции спазват изискванията за взимане на подобни решения много прецизно, поясни говорителят.

Той обобщи, че по принцип не коментират твърдения и разпространени записи, предаде БТА.

2 Коментара
  1. Д-р Менгеле казва

    Цигански парцал.

  2. Отечествен фронт казва

    В Харвард се препотиха от срам !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.