Първо в Narod.bg: Кабинетът договорен – имаме нова тройна коалиция със 169 депутати

3 28 651

Правителството с ротационните премиери Николай Денков (ПП-ДБ) и Мария Габриел (ГЕРБ) вече е договорено – сглобеният със задкулисни договорки кабинет ще роди нова тройна коалиция, която ще разчита на 169 депутати и поне привидно изглежда стабилен.

Източник на Narod.bg от НС сподели, че „бракът“ между Денков и Габриел ще бъде подкрепен единодушно от ДПС. Така простата сметка сочи следното:

– ГЕРБ – 69 депутати

Реклама

– ПП-ДБ – 64 депутати

– ДПС – 36 депутати:

Общо „за“ правителството – 169 народни избраници

След като основната схема вече е договорена, остава да се изчистят разногласията за имената на конкретните министри и зам.-министри. Шайката ГЕРБ се опитва да пробута доста повече имена в кабинета, отколкото обявеното до момента, призна информаторът ни.

3 Коментара
  1. Ivanov казва

    Без ДПС не може! Все пак 15 години крепят Борисов и два пъти направиха Радев-президент. Тука има-тука нема, продължаваме промяната

  2. многознайко казва

    Слагам бас,че нищо няма да стане.Само губене на време-толкоз.Казах го още в началото.Тия се надлъгват едни-други и всеки гледа да хързулне другия.Така няма да стане и това е аргумента ми,че нищо няма да стане-отиваме на поредните безсмислени избори…..а и Гешев си трае вместо да ги раздруса всичките.

  3. Гришата казва

    И какво сега? Резултатът е 3:0 за Митрофанова дрещу Херо Мустафа (тоя новия йезуит още не е влезъл в „релсита“)! Харвард ряпа да яде от библиотекарския и милиционерския!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.