Хунтата настръхна: Гербаджии обсадиха прокуратурата при разпита на Бойко за „Барселонагейт“

1 11 689

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ обсадиха прокуратурата, докато тече разпитът на техния лидер Бойко Борисов. Той беше призован днес да даде показания по делото за пране на 5 млн. евро, станало известно като  „Барселонагейт“, както и по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ.

„Не разбираме защо се претоплят манджи в момент, в който се работи по съставянето на правителство и по работата върху много сериозна съдебна реформа“, заяви Даниел Митов пред журналисти. Според него държавното обвинение се използва, за да бъде осуетен опитът за реформа в правосъдието и съставяне на кабинет.

Симпатизантите на партията обаче не се изказаха ласково за възможността за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“. Те не одобряват идеята Асен Василев да бъде финансов министър. Въпреки това, феновете на ГЕРБ скандираха „Бойко, Бойко“.

Реклама

На излизане от сградата на прокуратурата на ул. „Черковна“, Борисов благодари на своите симпатизанти и заръча на депутатите на ГЕРБ „да отиват в парламента да вършат работа“. Адвокатът му Менко Менков коментира, че Борисов е бил разпитан като свидетел и няма нищо ново във въпросите, които са му задавани.

Борисов беше разпитан от Софийската градска прокуратура по разследването за евентуално пране на пари, което се води от испанските власти и засяга имот в Барселона, в който е живяла свързваната с Борисов моделка Борислава Йовчева. Сега предстои Борисов да даде показания и по другата призовка от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ. В него има твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

За двете призовки съобщи самият Борисов на брифинг в началото на седмица. Тогава той заяви, че е призован на разпит в един същ ден и час на две различни места. „В бързината са ми изпратили две призовки по едно и също време. На 2 различни места в един и същи ден! Казвам го, за да се шегувам, но това е факт. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „Не се е явил, трябва да го арестуват“ или как. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи?“, заяви Борисов.

О пресцентърът на прокуратурата отговориха, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

1 Коментар
 1. Мanfred Weber казва

  Няма вече ДАЛАВЕРИ с нафта ,АСВАЛТ и ГАЗ
  бай Ставри МАЖЕ за дъъълго БОЙКО с МАС
  Няма мис Бикини и къща във БАРСЕЛОНА
  В ЦСЗ се строява БАТАЛЬОНА
  Бай Ставри посреща лидера на ГЕРБ по стар обичай облича го кат БУЛКА и му запява на ушенце песента на фолк дивата Кати ;НАЙ-ми е дообре ,най-ми е добре най ми е дообре с НЯКОЛКО МЪЖЕ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.