Новина на Narod.bg: Радостин Василев цепи ПП, ГЕРБ изгони шестима министри на „Промяната“

0 36 463

Радостин Василев цепи „Продължаваме промяната“, издаде източник на Narod.bg от парламента. В петък, 26 май, бившият спортен министър дава пресконференция, на която ще се обяви срещу недоносчето, наречено ротационно правителство с премиери Николай Денков и калинката Мария Габриел. Очаква се Бойко Рашков да го подкрепи, докладва информаторът ни.

Депутатът се отказа наскоро от имунитета си, който беше поискан от главния прокурор Иван Гешев. И междувременно даде да се разбере, че не е доволен от решението на съпартийците си да управляват заедно с ГЕРБ-СДС.

Василев обяви, че пресконференцията е на движението „Силна България“, на което е учредител. „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“, написа той във фейсбук.

Така недвусмислено показа враждебното си отношение към коалицията с герберите, което даде основание в парламента да се заговори, че на предстоящата пресконференция ще обяви, че напуска ПП.

Василев изостави ИТН през юни 2022 г. Ако сега напусне и ПП, ще излезе, че е изоставил две партии в рамките на по-малко от година.

Реклама

За капак още грусове очакват ПП-ДБ покрай споразумението с ГЕРБ-СДС за общо правителство, което да бъде оглавено последователно от кандидат-премиерите на двете коалиции.

Шестима от кандидат-министрите, които предложи Денков, когато десните обявиха номинацията му за министър-председател с втория мандат, вероятно ще бъдат сменени, по информация на „Дневник“. Това са Андрей Янкулов (МВР); Юлиан Войнов (икономика); Иван Кръстев (труд и социална политика ); Христо Даскалов (земеделие); Гергана Кабаиванова (туризъм).

Досега се говореше, че единственият представител на ГЕРБ-СДС в бъдещия общ кабинет ще бъде Габриел – като вицепремиер и министър на външните работи. Денков от ПП-ДБ съобщи тази сутрин в парламента, че в разговорите с герберите те са пожелали да получат повече министри. „Разбрали сме се, че този списък (на претендентите за министри – бел.а.) ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, трябва да бъдат утвърдени от двете страни“, обясни кандидат-премиерътДенков.

Той каза, че не знае кога ще получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Дали веднага ще го върне обратно изпълнен, това зависи от датата, на която ще му бъде връчен.

Тепърва предстои и кабинетът да бъде обсъден в ръководните органи на многобройните партии съставляващи коалицията ПП-ДБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.