Нова атака: РЗИ проверява пурата на Иван Гешев

4 31 483

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) се включи в атаката срещу Иван Гешев като извършва проверка за пушенето на пура на главния прокурор по време на онлайн заседание на Висшия съдебен съвет на 18 април.

Това става ясно от писмо на здравните власти до bTV. Телевизията излъчи репортаж, в който след петата минута се вижда как Гешев пали пура, докато присъства онлайн на заседанието на съвета. Вижда се, че главният прокурор вероятно се намира в кабинета си в Съдебната палата.

В писмото си РЗИ моли bTV да предостави извадка от репортажа си, излъчен в централната емисия новини същата вечер, в който се вижда Гешев с пурата.

По закон е забранено тютюнопушенето в закритите обществени места – в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

Реклама

В закона се посочва, че по изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата и снабдени с вентилационна система.

За това нарушение на Закона за здравето се предвижда глоба от 300 до 500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение – от 500 до 1000 лв.

Заседанието на съвета на 18 май беше изнервящо за Гешев, тъй като се обсъждаше включването в дневния ред на сигналите срещу него, както и на първото предложение на шестимата членове на Прокурорската колегия за уволнението му заради тежко нарушение на служебните задължения.

В крайна сметка утре Пленумът на съвета първо ще се произнесе по редовността и допустимостта на предложението на шестимата, а след това ще продължи да обсъжда сигнала, подаден от зам. главния прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов. Какво твърди Сарафов прочетете тук:

Междувременно членове на прокурорската колегия на съвета внесоха и второ предложение за уволнението на Гешев.

4 Коментара
 1. еха казва

  Как пък РЗИ чак сега видя? Просто т. нар. „държава“ е отвратително смешна. Заедно с Гешеф и Боко.

 2. многознайко казва

  Жалка държава сме…..пура…..няма ли да проверят дали не се е чесал по неприлични анатомични органи.Нещастници!Прах в очите н а народа.Това ли е най важното бе измикяри??Това ли ще оправи хала на държавате че бил пушил пура в кабинета си?!

 3. ЧиЧо казва

  Цялата мафиотска структура на Бянкястан е активирана защото иначе всички ще отидат на безплатна ваканция на остров Белене! След членът на НОЩ и шеф на РЗИ София, следва да се включат и Най Шиле, генерал Мутафчийски и накрая Бай Ставри!

 4. Сети казва

  Някаква по жалка глупост не можаха ли да намерят? Чекиджии

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.