НЕВЕЖИ: Строителят на ГЕРБ „Трейс“ помля моста на Кольо Фичето край Бяла, за да лапне 10 млн. лева (СНИМКИ)

13 281 827

Некадърната реставрация на моста на Колю Фичето над река Янтра край Бяла, област Русе, извършена от строителя на ГЕРБ „Трейс Груп Холдинг“, предизвика вълна от възмущение във фейсбук.

Причината е използването на бетон и нарушаване автентичния вид на съоръжението, построено през 1867 г.

Каменният мост е построен преди точно 156 години, а последният му ремонт е отпреди 100 години, когато при наводнение са отнесени част от колоните му.

Реклама

Босът на „Трейс“ Николай Михайлов е един от най-близките до сърцето и чекмеджето на Бойко

Ремонтът за близо 10 милиона лева се финансира по европейска програма, кешът пак е прибран от абонирания за обществени поръчки олигарх на Бойко Николай Михайлов.

„Мостът на Кольо Фичето край Бяла, Русенско се реставрира за пръв път от 100 години. Дотук добре, но дали се прави по най-добрия начин? Не може да не си зададем този въпрос, виждайки грозния излят бетон, обграждащ една от колоните на архитектурния шедьовър. Изпълнителите са „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД, „ТЕХНОСТРОЙ БЪЛГАРИЯ“, а стойността на проекта е малко над 9,5 млн. лева.“, пише потребител в мрежата.

„Мостът на Колю Фичето е съсипан от хора с дипломи, но без сърце“, коментира отец Стефан Стефанов от Русе темата за ремонта на моста на известния майстор в Бяла.

13 Коментара
 1. Весо от Веселие казва

  Дивотиите на Колю от Мъдрец, пореден епизод. Всички окло него са събрани по негов образ и подобие. То бива тъпота, ама Колювата е безграничка! Не може да се гушкаш с Цветанов и с Харизанов и да очакваш да си в добри отношения с Буцко и с Данчето. Не може да храниш впиянчения адвокат С.Б. и да очакваш да си добре с Льотчика и Копринков. И ред ред други такива тъпни.
  А ако очакваш това да се случва, значи си тотално изкуфял!

 2. ЩИП ПО БУЗКАТА казва

  Може – те са БЛАГОРОДНИ хора, за разлика от вас !

 3. Боц по долните бузки казва

  Прав си – стадо благородници от династията дьо Катун.

 4. Пенко казва

  Трейс и БКП са едно към едно! Всичко друго е Трансформърс!

 5. Алексей Измирлиев казва

  Няма ли да го набием този Кольо?

 6. Иво казва

  Абсолютни некадърници. Този ремонт трябва да се прояви по проект. Дали е такъв проекта? Кой го е приел? Къде са НИНКН? Къде е надзора?

 7. Иво М казва

  Абсолютни некадърници. Този ремонт трябва да се прояви по проект. Дали е такъв проекта? Кой го е приел? Къде са НИНКН? Къде е надзора?

 8. Митов казва

  Уроди. Трябва да са в затвора за унищожаване на архитектурен паметник.

 9. Гошко казва

  Свини гербаджийски съсипахте България за шепа грошове и свините прости гласуваха за вас

 10. BhBp.bg казва

  Пак ми се управлява, пак ми се краде….

 11. Иван Иванов казва

  Тази фирма е пълна с некадърници, всичко направено от нея е неграмотно и веднага се нуждае от ремонт, припомнете си нейните некадърни изпълнения в София, целта е да лапат пари, а не да свършат нещо умно и качествено!

 12. Танас казва

  Кощунство.българи ще търпим ли още ?

 13. Гандалф казва

  Който има поне минимално количество мозък в главата си ще види, че бетонът е излят в основата на една от по-късно построените колони на моста. То това се вижда и от снимката. Т.е. тази част на моста така или иначе не е автентична от 100 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.