Първо в Narod.bg: Ахмед Доган намери нов лидер на ДПС

0 45 763

Червеният картон, който истинският лидер на ДПС Ахмед Доган показа на своя аватар Мустафа Карадайъ навръх рождения му ден далеч не е случаен жест. Източник на Narod.bg от върховете на Движението за права и свободи издаде, че Доган вече е намерил нов лидер на партията, който да смени настоящия при първата му издънка оттук насетне.

Според запознатия със задкулисието информатор на Narod.bg Мустафа Карадайъ ще бъде заменен с човек с доста по-солидна биография – Тунчер Кърджалиев. Рокадата може да стане още преди XI Национална конференция на партията, която ще е през 2024-а.

Тунчер Мехмедов Кърджалиев е български лекар, политик, народен представител от парламентарната група на ДПС в XLI, XLII и XLIII народно събрание.

Спряганият за нов лидер на ДПС е роден на 3 юли 1969 година в Търговище. Завършва висшето си образование в Медицински университет – Варна и Медицински университет – София. Специалист по вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи като лекар от 1995 г. до 2009 година в МБАЛ – Търговище и в Групова практика „Медика-9“.

В периода между 1995 – 2009 година работи като лекар-ординатор в Обединена поликлиника-Търговище, Първо и Второ вътрешно отделение към многопрофилна болница-Търговище, ГППМП „Медика-9“.

Реклама

И той като Карадайъ е от самото начало в ДПС, дори води актуалния лидер с една година – Тунчер става член през 1990-а на студентска организация – Варна, докато Мустафа през 1991-а в София.

През 2000-а година Кърджалиев тава общински председател на ДПС-Търговище, член на Областния и Централен съвет на ДПС, а от 2010 година е член на Централно оперативно бюро на ДПС.

През 2007 година става председател на Общинския съвет – Търговище. През 2009 година е избран за народен представител от Търговищки многомандатен избирателен район – заместник-председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите, а също – член на Комисията по здравеопазване.

На парламентарните избори през 2013 г. е водач на листата на ДПС в Търговище и е избран за втори мандат като народен представител. В XLII НС е заместник-председател на парламентарната група на ДПС, а също – председател на Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите, както и заместник-председател на Комисията по здравеопазване.

На извънредните предсрочни избори през 2014 г. е също водач на листата на ДПС в Търговище и е избран за трети мандат народен представител. В XLIII НС е заместник-председател на парламентарната група на ДПС, а също –  заместник-председател на Комисията по вероизповедания и права на човека, както и член на Комисията по здравеопазване.

На местните избори през 2011 година е издигнат от листата на ДПС като кандидат за кмет на Търговище. На първия тур от изборите е втори, като получава 7741 гласа (27,79 %) и отива на балотаж с Красимир Мирев от БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.