Narod.bg до Иван Гешев: Нови престъпления в Агенцията по заетостта, Лазар Лазаров гони неудобните с намаляване на заплати (ФАКТИ)

0 11 899

Нови поголовни престъпления в Агенция по заетостта (АЗ), където вилнее социалният министър Лазар Лазаров! Синдикатите готвят стачка срещу безобразията, които Narod.bg публикува с апел главният прокурор Иван Гешев, застанал срещу „политическия боклук“, да се раздвижи и подпука корумпираните.

След обнародването на устройствения правилник на Агенцията по заетостта в нарушение на закона и въпреки несъгласието на синдикати и работещи, беззаконията продължават. Например, масово служители на агенцията са принуждавани да подписват писма за преназначаване под заплаха за уволнение!

На неудобните и непокорните пък са намалени трудовите възнаграждения с идеята да напуснат сами системата! Това е грубо погазване на закона, защото не се променя длъжността на хората, а само дирекцията им.

Синдикатите започват организация на стачка, а служителите масово завеждат дела. Всичко това става със знанието на нежния министър Лазар Лазаров, който ще остане в историята като администраторът, намалил заплати по време на криза и висока инфлация на най-зле финансираната система – социалната!

Ако бъркаме и това е без негово знание, то тогава следва шефката на АЗ Полина Маринова да бъде освободена незабавно! Премиерът Гълъб Донев странно запазва мълчание и срива и без това сринатият си под нулата авторитет в системата. Narod.bg очаква намесата на президентството и главния прокурор!

Реклама

Вече все по-упорито се говори за отстраняване на директорката на Агенцията по заетостта Полина Маринова. Тук главна роля играе подсъдимият бивш шеф Драгомир Николов, който иска чрез махането на Полина Маринова да изведе начело калинката си Кремена Калчева която му е верният човек в АЗ.

С този ход се цели след издигането на Кремена Калчева да бъдат подписани множество обществени поръчки, които в момента се бавят от Маринова. Драгомир Николов с нови схеми и натиск се опитва да открадне отново от обществените поръчки с подставени фирми, твърди източникът на Narod.bg.

Да припомним ,че именно Калчева и Николов стоят в дъното на огромни корупционни схема, за които в момента Драгомир Николов е подсъдим.

Калинката за пенсия Кремена Калчева пък е заподозряна в изнасяне и унищожение на документи от предишни кражби с участието на Николов в Агенцията по заетостта. Одитът и намесата с доклада на АДФИ го доказват. Narod.bg се ангажира да сезира абсолютно всички органи в България и Европейската прокуратурата за наглите схеми в Агенцията по заетостта и Министерството на труда и социалната политика.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.