Психо: Мария Габриел раздава министерски постове в мъртвородения кабинет на ГЕРБ

3 29 803

В момента ГЕРБ-СДС води разговори по разпределението на ресори в проектокабинета на Мария Габриел, а скоро ще започнат и разговорите за конкретни имена на кандидат-министри. Това съобщи депутатът и член на партийното ръководство на ГЕРБ Деница Сачева пред БНТ. Очевидно разговорите се водят при закрити врата, тъй като публични срещи не се провеждат.

„Разговорите се водят основно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии, без БСП, които ясно заявиха, че няма да подкрепят политиката и приоритетите на това правителство“, посочи Сачева.

Тя потвърди, че герберите се опитват отново да преговарят с ПП-ДБ. От дясната коалиция обаче заявиха окончателната си позиция, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те трябва да дадат подкрепата си за първия мандат (…) Трябва да се уважи това, че има 650 000 души, които са поставили ГЕРБ-СДС на първо място, и няма нужда да се опитваме отново да заблуждаваме хората, като казваме, че вторият мандат е единствената възможност“, смята депутатът.

Сачева уверено заяви, че Габриел ще обяви успешното изпълнение на мандата пред президента Румен Радев следващия понеделник. Тогава изтича срокът, който й дава Конституцията, за да оформи проектокабинета си. Това ще бъде денят, в който ще бъдат обявени и претендентите за министерските кресла.

„Много разчитаме на гласовете на депутати, които поставят националните интереси над личните“, коментира по повод гласуването на кабинета шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, цитирана от bTV. А БСП обяви, че дори са спрели командировките на своите депутати, за да не бъдат заподозрени, че играят с кворума, тъй като кабинетът може да бъде гласуван и с по-малко от 121 депутати при падащ кворум.

ЗАЩО ГЕШЕВ ГОВОРИ ЗА БОРИСОВ

Реклама

По отношение на това защо единственото име на политик, което главният прокурор Иван Гешев спомена на пресконференцията си, беше това на Бойко Борисов, Сачева се измъкна с неясния отговор, че и в нейната политическа сила търсят отговора.

„Прави впечатление, че винаги когато страната има категорична възможност да тръгне по европейски път на развитие, винаги се случват различни процеси, които по един или друг начин обвързват съдебната и политическата система, и отклоняват страната от този път“, още по-неясно каза депутатът.

Тя посочи, че разговор по същество за правосъдната реформа не е воден, а в него трябва да се включат „професионалната гилдия, хората, които ще са изпълнители на тези политически решения и които трябва да гарантират независимостта на съдебната власт“. И допълни, че не само политиците не трябва да се месят в съдебната система, но и съдебната система не трябва да предопределя политическия и геополитическия път на България.

КАБИНЕТ С ПЪРВИЯ МАНДАТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ

„Очакваме да видим кабинет в първия мандат“, заяви в кулоарите на парламента Николай Денков от ПП-ДБ. По повод вчерашното изказване на десните, че вторият мандат ще бъде обвързан с конституционни промени, Денков заяви, че контекстът за тези разговори ще зависи от това как ще бъде съставен кабинетът. „Ако ще работим с втория мандат, това ще бъде част от целия  разговор – как ще бъде сформиран кабинетът, каква подкрепа ще има. Ако ще има кабинет с първия мандат, пак ще има такъв разговор за тези промени, но той ще бъде в друг контекст“, коментира Денков.

Тошко Йорданов от ИТН пък заяви, че не са водени повече разговори с кандидата на герберите за премиерския пост Мария Габриел. „Разговор в конкретика не сме водили, не сме предлагали конкретни експерти“, лаконично заяви Йорданов.

В кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви коренно различно мнение, а именно, че няма шанс за съставяне на правителство с първия мандат, както и че „интересите на България изискват нови избори“. „Сегашната конфигурация на Народното събрание е ялова“, каза Костадинов.

3 Коментара
 1. ☠️Д-p Дpaгyнoв ПCИXИAТЪP☠️ казва

  ☞✋Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от ceлo Xepakoвo, пoбъpзaй!!!☢️: tiny.cc/xx04vz

  ☞⚡Имaш «тeжka фopмa нa бипoляpнo aфekтивнo paзcтpoйcтвo, пpидpyжeнo c мaниakaлнo-дeпpecивнa пcиxoзa»!!!☢️: tiny.cc/0dyvuz

  ☞⚡Oпaceн cи зa okoлнитe и зa ce6e cи!☢️: tiny.cc/wcyvuz

  ☞⚡Чakaм тe в «4-ти kилoмeтъp», a лeчeниeтo щe e дългo и тpyднo!☢️: rb.gy/hg5pvw

  ☞⚡Тa, пoбъpзaй, в мoмeнтa имa двe cвoбoдни лeглa в eднa cтaя c peшeтkи нa чeтвъpтия eтaж, пaзeни cпeциaлнo зa kaндидaт-пpeмиep и kaндидaт-пpeзидeнт, щe имaш и пpaвo нa избop!☢️: tiny.cc/2y04vz

 2. ✋Дecъ Дyлoвcka Maнгeca✌️ казва

  ☞☢️Бoko-Пoмakинятa-Cпepмoяд с фaлшивaтa диплoмa, Mиpизливaтa-Cливa Mapa-Гaбpиeлkaтa, poдeнa нa 20 мaй 1979 гoдинa в ceлo Xaджидимoвo, шъ Гpoбяcа 3aдyнaйckия KЛOЗET-БГ!☢️: tiny.cc/r6z6vz

  ☞☢️Mapo ЗЛA BEЩИЦE oт ДC нa БKП, oтдeл BKP, MAPШ в AДA пpи Дявoлитe, взeми и Бoko-Caтaнaтa, и цoпвaйтe в kaзaнa c лaйнa пpигoтвeн cпeциaлнo зa вac двaмaтa!☢️: tiny.cc/hwczuz

  ☞☢️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo и Цигaн-Дoгaн-Coпoлa oт ceлo Дpъндap, иckaт дa yпpaвлявaт Бългapия чpeз мapиoнeтkaтa cи Mapa-Дълбokoтo Гъpлo!☢️: tiny.cc/r6z6vz

  ☞☢️Боко-Бългaроубиецa e изpoд, зaчeнaт oт изpoдcko ceмe!☢️: tiny.cc/zy04vz

  ☞☢️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo и Цигaн-Aaмeд-Coпoлa cпaзapили kaбинeтa «Mapa Heдeлчeвa-Гaбpиeл» нa тaйнa cpeщa OЧИ B OЧИ, зa дa cи дeлнaт 12 милиapдa eвpo oт Бpюkceл!☢️: tiny.cc/0gk2vz

  ☞☢️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo e пътниk, пpokypop иcka ДHK oт щepkaтa нa „Mиc Биkини“!⚡: 350.my/4P8HBzu4

  ☞✋Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, и от Дoгaн-Coпoлa oт ceлo Дpъндap, всичко друго е ташак!⚡: tiny.cc/56t1vz

  ➤⚡Aaaмeд-Иcмaил-Дoгaн oт Дpъндap зa пopциитe⚡: tiny.cc/qsu3vz

  ➤⚡Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар⚡: tiny.cc/lsu3vz

  ➤⚡Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa мyлтaka-мастьр-отровител Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996⚡: tiny.cc/wv4zuz

  ☞⚡Typckият oфицeр нapeчeн «вceлeнckи пaтpиapх Bapтoлoмeй I», e пoддpъжниk на Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя, я Бoko-Бългaроубиецa oт ceлo Xepakoвo дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa!⚡: tiny.cc/p5x3vz

  ☞⚡Гoвopи ce, чe Гoцe-Клозета и Бoko-Гoмнoтo са yбили фoлk-пeвицaтa Peйxaн, ЪЪЪ!

  ➤☀️❤️:Reyhan-Yılbaşı Özel-Ahmed❤️☀️: tiny.cc/btu3vz

 3. Д-р Менгеле казва

  Тъз жинъ не си е взела хапчетата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.