ИЗНЕНАДА: ПП още мисли за подкрепа на ГЕРБ

0 8 467

„Ние сме демократична коалиция. Имахме коалиционен съвет. Сега ще имаме Национален съвет на „Продължаваме промяната“. След среща на парламентарната група тогава ще имаме решение“.

Това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков въпреки десетките изявления на хора от ПП, че подкрепа за Бойко Борисов и ГЕРБ няма да има.

Реклама

Сега се оказва, че тепърва предстои втората политическа сила в Народното събрание да вземе ново решение дали ще подкрепи първия мандат на ГЕРБ-СДС, след като Мария Габриел бе предложена за министър-председател.

След номинацията на Мария Габриел и срещата в петък с нея в парламента ПП-ДБ видя европейски подход и коалицията реши да проведе заседания на отделните органи дали да подкрепят предложено от нея правителство.

Габриел получи звучно „не“ от БСП, което прави практически невъзможно мнозинство с останалите две формации ДПС и ИТН. Така следващите часове са оказват решаващи за възможността за реализиране на първия мандат, преди да се стигне до очаквания провал на втория и третия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.