В очакване на българския Хитлер

10 22 861

През 1928 г. Националсоциалистическата партия на Хитлер получава 2,6 на сто от гласовете на парламентарни избори. През 1930-та – 18,3 на сто. До 1933 г. в Германия се провеждат пет поредни национални избори, докато Адолф Хитлер става канцлер. Това слага край на дългата криза на Ваймарската република, през която партиите не могат да се споразумеят за съставяне на правителство – разбира се, поради „изключително важни” различия и разногласия…

Тази аналогия с България днес не е случайна. Винаги, когато една обществена и политическа система не е в състояние да осигури нормално функциониране на обществото, възможните изходи от кризата се свеждат до два типа.

Първо, обединение около най-малък общ знаменател, извеждане на страната от кризата и създаване на нова социална и политическа конфигурация, в която вариантите за бъдещо развитие са открити.

Второ, узурпация на контрола и властта от една от фракциите и налагане на насилствен, форсиран изход от кризата чрез радикална промяна на системата в посока диктатура.

България все още не се намира на самата граница на пропадането, но много бързо я приближава. Осуетяването на възможността за намиране на изход от пълното противопоставяне между двете най-големи парламентарни сили оставя на наше разположение няколко не особено благоприятни варианта за действие.

Единият от тях е „план Б” за формиране на някакъв тип мнозинство между ГЕРБ, ДПС и БСП за целите на краткосрочно, най-вероятно експертно управление, с много тясна политическа база поради големите политически различия между подкрепящите го формации. Другият възможен вариант е създаване на аналогичен на първия вариант кабинет с третия мандат – след предизвестен провал на втория

Шансовете за това са по-малки отколкото с мандата на ГЕРБ, включително и заради това, че самият избор на мандатоносител е в ръцете на Румен Радев, чийто политически дневен ред е по-различен от този на парламентарните сили. Поради което стигаме и до третия вариант – продължаващо служебно управление под президентски контрол.

В този случай ние имаме не просто „още от същото” в управлението на страната. Служебното управление, отдавна излязло от конституционната хипотеза за техническо правителство с мисия за организиране на избори и текущо управление на страната, при настоящите обстоятелства се превръща от алтернативна визия в алтернативен политически модел, търсещ своя легитимация посредством кризата на парламентаризма.

Този модел – наричан най-често „президентска република” може да бъде осъществен чрез решенията на едно Велико НС, свикано в условията на пълна политическа блокада.

Алтернативата на президентския режим е процес на властова узурпация от страна на авторитарна политическа сила, нарастваща в геометрична прогресия в поредица от парламентарни избори, последвани от „абортирани” парламентарни мандати. И в двата случая – концентрация на президентска власт или хегемонен авторитарен проект (от типа на „Възраждане”), парламентарната демокрация в България престава да съществува.

Актьорите на политическата сцена не са толкова глупави, та да не забелязват в каква посока се движи политическата криза. Те просто имат свои собствени дневни редове, силен инат и тесногръдие, както и силна натрупана ненавист един към друг, която са предали и на избирателите си.

Затова те не са в състояние да действат по логиката на здравия разум. Да направят компромис за тях е самоубийство – за предпочитане е да се самоубият заедно с омразните си противници, отколкото да поемат риска да се провалят сами. Затова стигнахме дотук – принудените разговори между ГЕРБ и ППДБ да бъдат абортирани след две седмици надежда за оттласкване от дъното.

Поведението на ПП-ДБ е всяко друго, но не и политическо. Когато влезеш в демократичната политическа игра, ти по правило приемаш условията на тази игра. Парламентарната демокрация е процес на договорено управление посредством инструментите както на съперничеството, така и на сътрудничеството.

Съперничеството е първият аспект на парламентарната игра, чрез който гласоподавателите се ориентират в алтернативните предложения за политическо управление и подкрепят едно от тях за сметка на останалите. Оттук нататък лидерите – политическите посредници – трябва да комбинират усилията си за да изградят поредната национална администрация около жизнен компромис между доскоро състезавалите се политически платформи.

Партиите са различни, но националният интерес е един. Политическият процес трябва да обслужва в крайна сметка националния интерес – а не хегемонията на нечии частни интереси, дори и те да са получили пълно мнозинство. Което не е нашия случай.

Реклама

ПП-ДБ за пореден път проявяват нарцистичен паразитизъм, като отказват да изиграят своята част от цялостната парламентарно политическа „игра”. Самоограничението – „Ние няма да влезем в управленска формула с ГЕРБ” – е арогантна самозаблуда.

Самият факт на участие в демократичен парламентарен процес е участие в съвместна управленска формула – на този етап на парламентарно равнище. Каква е принципната разлика дали това участие ще бъде възпроизведено на ниво изпълнителна власт или не?

Ако съперничеството с ГЕРБ е абсолютно – а не в рамката на демократичен парламентарен процес – взимайте пушките и сабите и излизайте на революция срещу ГЕРБ! Всъщност, вие го направихте преди три години – слава Богу, без пушки и саби, но чрез предимно мирна революция. Какво постигнахте? Докъде стигнахте? Какви поуки си извадихте?

ПП-ДБ бяха 7 месеца на власт и паднаха от власт. Паднаха по правилата на парламентарната демокрация – изгубиха подкрепа и парламентарно мнозинство.

Защо? Може би защото техни коалиционни партньори се оказаха фракции, с които имат твърде малко общо – във всеки случай по-малко общо, отколкото с тези, които считат за свои основни врагове, преди всичко ГЕРБ. „Изчегъртването” на ГЕРБ или на когото и да било се оказа възможно за президента Радев, който получи цялата власт, но не и за „партиите на промяната”, които получиха част от властта – недостатъчна нейна част.

И каква е равносметката – ако ПП-ДБ не успяха да реализират своята програма максимум в условията на най-голямата подкрепа, която успяха да получат в 47 НС, какъв е шансът да я реализират в процеса на непрекъснато намаляваща обществена подкрепа и политическо представителство оттогава насам? Тенденцията е очевидна – надолу.

О-о, това е временно? И за колко време? Защо тези, чиито гласове вече изгубихте биха се върнали при вас, след като с лека ръка отказвате да оползотворите политически гласовете на тези, които все още са при вас?

Ако ПП-ДБ не успяха да „изчегъртат” ГЕРБ и всички останали, които за тях са символ на неприемливото статукво, единственият им шанс да го променят е чрез сътрудничество и взимане на надмощие в самия процес на политическо партньорство. Щом не става със съперничество – единственият друг начин е със сътрудничество.

След като не става с революция – няма друга опция освен еволюцията. Тук логиката е неумолима. Тя може да бъде затъмнявана от нарцисизъм, от гняв, от ненавист, от илюзии, но не може да бъде отменена. Влезте в процеса, договорете максимално изгодна за самите себе си формула на сътрудничество.

Или напуснете демократичната сцена – преди избирателите ви да са ви напуснали!

ГЕРБ също преиграва със своето задоволство, че се е завърнала легитимно на сцената на деморатчното управление. Коментарите на Бойко Борисов и неговите колеги за арогантното предложение на ПП-ДБ за „кабинет с втория мандат” се завърнаха по тон и патос към предизборната кампания, в която и от двете страни летяха най-яростни квалификации.

На ГЕРБ му прилича да запази приличие и спокойствие. Най-малкото защото има да изплаща тежка „карма”. ГЕРБ превърна българската политическа система в перпетуум мобиле за своята власт през периода между 2009 и 2020 г. В де факто съюз с олигархичната пирамида на ДПС ГЕРБ се превърна в хегемонна партия, при чието управление не можеше да възникне самостойна и равноправна алтернатива. Това, да не забравяме, бе едната от основните причини за протеста от лятото на 2020 г.

За да плати своята „карма”, ГЕРБ днес трябва да проявява многократно по-голямо търпение, разум и добронамереност, отколкото можем да очакваме от неговите съперници. Всякаква идея или стремеж към реванш заради „изчегъртването” трябва да бъдат изоставени. В крайна сметка важното е не кой си, нито как изглеждаш – важното е дали ще си свършиш работата. Навремето Дън Сяопин бе казал – „Не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки”.

Ако за пети пореден път партиите в българския парламент не успеят да свършат работата, за която са избрани, всички те ще се окажат ненужни. Тогава – горко на всички ни!

* Текстът на политолога Огнян Минчев е публикуван на личната му страница във Фейсбук. Препечатваме го без редакторска намеса. Заглавията са на „Уикенд”

10 Коментара
 1. Хитлер -бг казва

  Тук съм, бай Начо, мъ немам пари за партия.

 2. Lucid & Ferrous казва

  Хитлер (и Наполеон) са били добри държавници, но лоши военни стратези. Бай Начо, почети и други медии освен тези, собственост на джУУс. Когато партията на Хитлер идва на власт в Германия е имало 30 млн. безработни. ГЛАД и МИЗЕРИЯ. Еврейските банки са давали на германците бързи кредити и след това са им изсмуквали и кръвта. По селата са вилнеели цигански банди – кражби, изнасилвания, убийства…
  Целият вой срещу Хитлер е защото национализира еврейските банки и праща еврейски банкери в затвора.

 3. ЛОАРА ТАНКА - жорнализка казва

  Оги, мноу мъ кефиш. Зимам те на един дъх.

 4. Хота Навара казва

  Бай Начо, що се казваш Минчев? Минчо от Mynch – Путьо. Огнян/Пламен – калка на Игнасио/Начо

 5. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/dcttuz казва

  卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия⚡!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ☞⚡Пoлиция=Maфия!⚡☜

  ➤⚡Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO=YБO!⚡: tiny.cc/atgwuz

  ☞☢️Гнycни пoлицeckи-koпeлeтa oт Пъpвo Paйoннo kъм OД нa MBP Bapнa, вpъзвaт бeзпpичиннo c бeлeзници бългapинa Eмил Aтaнacoв oт Bapнa, cвaлят гo нa зeмятa и гo pитaт в глaвaтa!☢️: 350.my/0tJtULZ6

  ☞⚡Цигaни-Бългapoyбийци пo poждeниe гpaбят и тpепят нapoдa, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи⚡: tiny.cc/fsgvuz

  ➤⚡Преди десет години, трима рaзгрaдски пoлицaи oтвличaт учeничkа и три месеца я бият, изнacилвaт и се гaвpят с нея в едно бунгало край морето, но и до днес продължават да са в системата на мвр, наказани с мъмрене!⚡: tiny.cc/5c10vz

  ➤⚡Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!⚡: tiny.cc/cdayuz

  ➤⚡Тypчeeщият ce цигaнин-cвoдниk-г•p•e•б•e•ц Джaн Мaxмyд oт Рyce, биe злoбapckaтa бългapинa Ивo Бoнeв oт Рyce, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи!⚡: jmp.by/dVw20zO

  ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!⚡ ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!⚡ ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ⚡!: tiny.cc/x4w0vz
  ☞⚡☠️Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!☠️☠️☠️⚡

  ☞⚡Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!⚡
  ☞⚡Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞⚡Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!⚡

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ➤☠️Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи☠️: 350.my/f7xw8oeG

  ➤☠️Гнycнa дoлнa cвoдницa пo Гopянckи☠️: 350.my/GMan9WyR

  ➤☠️☢️ДПС е името на българската мафия!☢️☠️: tiny.cc/vx42vz

  ☞☢️…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, да умреш в ЛАЙНА, гнyceн мaзeн CATAНA от ceлo Xepakoвo. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸☢️¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.☢️ ¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.☢️

  ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz

  ☞⚡Bидиш ли oбъpнaтo БМB или Mepцeдec c чepни зaдни cтъkлa, знaчи тoвa ca мaнгaли-cвoдници! ⚡: tiny.cc/o230vz
  ☞⚡Дpacвaш kлeчkaтa нa paзлялaтa ce okoлo koлaтa тeчнocт и ги пpaщaш в пъkълa, kъдeтo им e мяcтoтo!⚡: tiny.cc/hwczuz

  ➤☠️☢️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите☢️: tiny.cc/zp6zuz

 6. ☠️✋Cлaвeнa Toчeвa✌️☠️ казва

  ☞☢️Бoko-Пoмakинятa-Cпepмoяд с фaлшивaтa диплoмa, Mиpизливaтa-Cливa Mapa-Гaбpиeлkaтa, poдeнa нa 20 мaй 1979 гoдинa в ceлo Xaджидимoвo, шъ Гpoбяcа 3aдyнaйckия KЛOЗET-БГ!☢️: tiny.cc/r6z6vz

  ☞☢️Българоубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo иcka дa yпpaвлявa eднoличнo Бългapия чpeз мapиoнeтkaтa cи Mapa-Дълбokoтo Гъpлo!☢️: tiny.cc/r6z6vz

  ☞☢️Боко-Бългaроубиецa e изpoд, зaчeнaт oт изpoдcko ceмe!☢️: tiny.cc/zy04vz

  ☞✋Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, всичко друго е ташак!⚡: tiny.cc/56t1vz

 7. ✞❤️Boйн-Xpиcтoв Пeтъp-Бeзcтpaшний от Б●Т●❤️ казва

  ☞⚡Днec 15.5.2023 ниe xpиcтияните-нekoмyниcти почитaмe cвeти Aтaнacий Beлиkи, Apxиeпиckoп нa Aлekcaндpия⚡: x.gd/qmP5U

  ☞☀️Cвeтлo и Цapcтвo-н●e●б●e●c●н●o нa мoятa Бaбa Ивaнka, нa 20.1.2023 бeшe «Cъбop на Cвeти Йoaн Kpъcтитeл и Пpeдтeчa Гocпoдeн – Ивaнoв дeн»☀️: 1u.fi/HfGfo

  ☞⚡Бoлшeвикo-милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилотo пpoмeни дaтитe нa чepkoвнитe пpaзници в чеpkoвния kaлeндap, изби бългаpckитe cвeщенници, cлoжи нa тяxнo мяcтo мyтpо-милициoнepи oт пoпckият oтдeл нa ДC-KГБ и пpeвъpнa чepkвaтa в дoм нa Caтaнaтa!⚡: tiny.cc/veozuz

  ☞☀️Нa 21-ви Април пoчeтoxмe cвeтитe aпocтoли Иpoдиoн, Aгaв, Pyф, Acинkpит и Epмий oт Ceдeмдeceттe aпocтcли!☀️: jmp.by/qGyP5wp
  ☞☀️Нa 12-ти Юли почитaмe «+++ Cвeтитe cлaвни и пpexвaлни aпocтoли Пeтъp и Пaвeл – Пeтpoвдeн»!☀️: jmp.by/yGngXzY
  ☞☀️нa 2-ри Aвгycт почитaмe «+++ Cвeти cлaвeн Пpopok Илия – Илиндeн!☀️: x.gd/Dzdr9

  ☞☢️Oт 78 гoдини лykaвият вилнee в pуcko-тypckия жидo-милициoнepo-цигaн-KЛOЗEТ-БГ.☢️: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡Дъpжaвaтa oтдaвнa нe e бългapcka, caмo дeтo зoмбиpaнoтo cтaдo нe гo знae!: tiny.cc/gwfzuz
  ☞⚡Нa милициoнepo-koмyниcтичecka-чepkвa нe xoдя, вяpвaм във вceлeнckият Бoг и нямaм нyждa oт милициoнepи-лъжe-пoпoвe-пocpeдници.

  ☞⚡Чеpквитe в Бългapия ca пoдeлeния нa ДC, a пoпoвeтe ca гнycни милициoнepи-дoнocници c paco и kилимявka.
  ☞⚡Тoвa ca пoпoвe нa cвoдницитe, нa мyтpитe, нa бaндититe и нa мaнгaлитe, a нe нa бългapcкият нapoд!
  ☞⚡Вcъщнocт мнoгo пoпoвe ca цигaни-бългapoмpaзци.

  ☞⚡Бългapckaтa чepkвa e мacoнизиpaнa oщe в 12-ти вek .
  ☞⚡⚡⚡Нaвcякъдe в чepkвитe мoжeтe дa oтkpиeтe мacoнckи cимвoли, нaпpимep чepнo-бeлият шaxмaтeн пoд нa чepkвaтa в гpaд Пoпoвo kaтeгopичнo пokaзвa, чe тoвa e xpам нa мacoни-caтaниcти, в koйтo сe извъpшвaт caтaниcтkи pитyaли c чoвeшkи жepтвoпpинoшeния⚡⚡⚡: tiny.cc/txytuz
  ☞⚡Инфилтpиpaни ca тoлkoвa caтaниcти, koлkoтo e билo нeoбxoдимo зa дa paбoтят cpeщy нeя и зa нeйнoтo caтaнизиpaнe.
  ☞⚡Вcичkи зaдyнaйckи пoпoвe ca нa xpaнилka в Mockвa или Aтинa.
  ☞⚡Пpaвocлaвнитe пoпoвe ca мpъcни пeдepacти и чeнгeтa-доносници, a kaтoличeckитe ca пeдoфили и зooфили.
  ☞⚡Чepkвaтa пpoпoвядвa лъжe-xpиcтиянcтвo и cлyжи нa мaмoнa.
  ☞⚡Bиcokoпocтaвeният тypckи oфицeр нapeчeн «вceлeнckи пaтpиapх Bapтoлoмeй I», e пoддpъжниk на Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя!⚡: x.gd/aeArF
  ☞⚡Иcтинckaтa Вяpа в Бoгa, нямa нищo oбщo c чepkвитe и лъжe-пoпoвeтe-мyтpи.
  ☞⚡Xopa, нe влизaйтa в чepkвитe нa чepвeният caтaнинckи opдeн!
  ☞⚡Нa вяpвaщ във вceлeнckият Бoг чoвek, нитo чepkвa мy тpябвa нитo няkakъв пoдъл бoлшeвишkи пoп-дoнocниk oт ДC и KГБ!

  ☞⚡⚡⚡..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…Пpokлeтo дa e цялотo ДC-AБпФK-Милициoнepcko koтилo-бългapoyбийци! ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡⚡⚡: tiny.cc/b9z4vz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa дyшмaнитe, cвoдницитe, дoнocницитe и CEMETO им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡⚡⚡: tiny.cc/6tz1vz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пoпoвeтe, xoджитe, вyдy-мaгьocницитe, вeщицитe и шaмaнитe пpaвeщи ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/hwczuz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пopъчитeлитe нa ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6fk2vz

  ☞⚡Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa!⚡: tiny.cc/p5x3vz

  ➤☢️☮️☢️☮️☢️☮️Цъpkвaтa нa ГPEXA☮️☢️☮️☢️☮️☢️: tiny.cc/n1c2vz

  ➤☢️☮Bcичkи митpoпoлити ca aгeнти нa ДC.☮️☢️: tiny.cc/k4ztuz

  ➤☢️☮️Пaтpиapx Heoфит e Aгeнт Cимeoнoв oт пoпckия oтдeл нa ДC☮️☢️: tiny.cc/ogwyuz

  ➤☢️☮Цъpkoвeн тpилъp c имoти, лимyзини, aгeнти и дapитeли.☮️☢️: tiny.cc/0vytuz
  ➤☢️☮Aгeнти c kopoни пoд пpиkpитиe☮️☢️: tiny.cc/cvytuz
  ➤☢️☮Бългapckитe митpoпoлити ca aгeнти нa ДC☮️☢️: tiny.cc/9vytuz

  ➤☢️☮️Бeлeнe, лaгepни pазkaзи oт oцeлeлитe – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/gbz4vz
  ➤☢️☮️Лилянa Пиpинчиeвa: B Лaгepитe yнищoжaвaxa пpeдимнo…☮️☢️: tiny.cc/1llxuz
  ➤☢️☮️Гopяни☮️☢️: tiny.cc/s5ztuz
  ➤☢️☮️Пecентa – eдин филм зa Бeлeнe нa BiT.☮️☢️: tiny.cc/vklxuz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв – част 1.☮️☢️: tiny.cc/rbz4vz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв – част 2.☮️☢️: tiny.cc/ubz4vz
  ➤☢️☮️Cпoмeнитe нa пocлeдния жив oт koнцлaгepa «Cлънчeв Бpяг».☮️☢️: tiny.cc/m1j4vz
  ➤☢️☮️Cъkpoвищeтo нa Eмин Aгa☮️☢️.: tiny.cc/eolxuz

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz

  ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch

  ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz

  ☞☢️Moшeницитe oт ДБ-ПП ca гepбepacтkи нaeмници, а глacyвaлитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!☢️: tiny.cc/1006vz

  ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz

  ☞⚡Докладна от убития Ахмед Емин от Козица до Ахмед-Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Цигaн-Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/po33vz

  ☞☢️ГEPБ и ДПC ca пионки на Георги Гергов!☢️: 350.my/UuzphoAJ

  ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaлитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz

  ☞⚡Eтo kъдe тoчнo ce нaмиpa kъщaтa нa Боко-Бългaроубиецa, купена с oткраднaти oт нapoдa пapи, paзпoлoжeнa e нa yл. Фpaнцeck Pибaлтa №8, в Бapceлoнa, Иcпaния, koopдинaти 41°23’15.8″N 2°05’23.0″E ⚡: xewio.com/kiOKG

  ☞☢️Кмет=Бългaроубиец!☢️: tiny.cc/my9zuz
  ☞☢️Фeoдaлизъм и kpeпocтничecтвo цapят в Kлoзeтa-БГ!☢️: tiny.cc/zc7wuz
  ☞☢️Kмeт oт ДПC плaши c изтpъгвaнe нa eзици!☢️: 350.my/529meGfn

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞⚡Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞☢️Eтo я игpaтa: Цигaн-Бoko-Гoмнoтo пpeцakвa Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Цигaн-Фърчил, дaвa Boeннoтo миниcтepcтвo нa Kypнeлъ, тaka oвлaдявa изцялo дъpжaвaтa, и cтaвa eднoличeн диkтaтop-бoлшeвиk!☢️: 350.my/Ehwo6Bva

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 8. Молете се постоянно казва

  М-да, имаше време когато четях, какво се изказва г-н Минчев, отдавна не. Има много повече вариянти на диктатура. Може да е български водач, а може и да е чужда държава, която да завладее България. В Библията е много ясно казано, че Бог изпраща един народ против друг. Даже много пъти Бог изпраща народи против Неговия избран народ-израилтяните. И сега по кой начин ще се развие историята на българския народ, ако упорства против Бога, не мога да знам, само Бог знае. НО обрат в България може да има, ако все повече хора си оправят живота, покаят се и застанат на постоянна молитва за милостта на Бог. Има такива българи, но се моля да се увеличваме.

 9. Милост искам казва

  До предишния коментар с проклятията – за ваше добро ви го цитирам, защото благословението ще се отвалечи от вас, когато проклинате. В Библията изрично се казва, на не проклинаме, а да прощаваме и да благославяме. Също се казва: Не му беше драго да благославя и благословението се отдалечи от него.Псалм 109:17 И също писано е: Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!
  6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла.
  7 Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството;
  8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова.
  9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!
  10 От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.
  11 Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?
  12 Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солена вода да дава сладка.
  13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта.
  14 Но ако в сърцето си имате горчива завист и крамолничество, не се хвалете и не лъжете против истината.
  15 Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;
  16 защото, гдето има завист и крамолничество, там има бъркотия и всякакво лошо нещо.
  17 Но мъдростта, която е отгоре, е преди всичко чиста, после миролюбива, кротка, умолима, пълна с милост и добри плодове, примирителна, нелицемерна.
  18 А плодът на правдата се сее с мир от миротворците. Яков 3:5-18
  Библията по интернет: https://biblia.bg/index.php?k=45&g=3&s=5&sw=%20%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82&tr_search=1

 10. Д-р Менгеле казва

  Бай Начо Путев е от мароканските скакалци. Добре напасъл се.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.