Драма: Корнелия страда – още чака покана за среща с Бойко

2 8 761

Нито имаме покана за среща днес, нито имаме индикации за покана. Това обяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски във връзка със заявката от петък (12 май) на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от събота (13 май) партията му започва срещи с ДПС, БСП и „Има такъв народ“ в опит да бъде съставено редовно правителство.

Запитан дали БСП ще отиде веднага на такава среща, ако има покана, Свиленски коментира: „Как да ви кажа дали ще отидем? Ние сме казали, че ще се включим във всички разговори, които ще дадат бъдеще на България.“

Реклама

„Но господин Борисов ако си мисли, че в събота сутринта като се наспи, като си изиграе мача и ще се обади на БСП – елате на среща, няма да стане. Защото БСП е 130-годишна партия, защото БСП има правила, структури, членове, симпатизанти, избиратели и ние няма с лека ръка да проиграем тези шансове, които са ни дадени, тези надежди заради егото на господин Борисов или неговото неясно желание“, допълни той.

По думите му вече месец и половина от изборите насам Борисов си играел както с държавата, така и с партиите, „подиграва се на политическия ред в държавата и не е ясно и на вас, и на мен, и на българските граждани какво правим в момента“.

Според него по този начин правителство не може да бъде съставено. „Борисов хвърли едно име (Мария Габриел – бел. ред.), разбира се авторитетно, прати този премиер на среща с различните партии и се скри, три дни го нямаше. Вчера се появи с един час закъснение, за да покаже, че неговите хора можели да преговарят. Ама, господин Борисов ние знаем, че вашите хора могат да преговарят, съмняваме се, че вие можете да преговаряте“, коментира Свиленски.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    За каква СРЕЩА става дума,след като ВСИЧКИ ЗНАЕМ ,че „БСП“=“бсп“+“дпс“+ОПГ „герб“,което е КОАЛИЦИЯ „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“?! Та ТЕ са все ЗАЕДНО !!! ТЕ НЕ се РАЗДЕЛЯТ вече ГОДИНИ,ГОДИНИ,ГОДИНИ………….!!! Българиооооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ ????

  2. Коста казва

    Свиленски, стига си подскачал, а почвай и ти да помпиш Каката, че онзи Калоянчо ще ти вземе поста

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.