Само в Narod.bg: Сбогом, Корнелия! Сергей Станишев прави новата партия на Румен Радев

4 19 399

Лявото най-сетне ще се обедини в нова партия под крилото на Румен Радев! Източник на Narod.bg разкри, че сбирка на ВИП социалисти, организирана от евродепутата и бивш премиер Сергей Станишев, реално е поставила основите на нова формация, която да обедини разкъсаните от оттеклата в канала на историята Корнелия симпатизанти на лявото, като проектът ще се ползва с благословията на президента.

България днес има необходимост от прогресивни леви политики. Така многозначително започна изказването на Сергей Станишев при откриването на „Форум за прогресивни леви решения“, организиран от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП) в София.

На събитието присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министрите Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев. Сред гостите са и Джакомо Филибек – изпълнителен генерален секретар на Партията на европейските социалисти, и Биляна Борзан – заместник-председател на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, левите евродепутати Елена Йончева и Петър Витанов и т.н.

Тук бяха и Мая Манолова, мъжът й Ангел Найденов, напуснал доброволно БСП в знак на несъгласие с Корнелия Нинова, бившият МВР шеф Румен Петков, Жельо Бойчев, столичният социалист №1 Николай Паргов, подчерта червеният източник на Narod.bg.

Във форума участват над 400 души, сред които представители на БСП и на Коалиция „Левицата!“.

Станишев призна в речта си за откриване на форума, че е чул всевъзможни интерпретации за причините да организира форума, включително от трибуната на Народното събрание. Той обясни, че е крайно време да започне сериозният разговор за политики. Но не за субпродуктите и ГМО-та, а за същинските решения на проблемите.

А колегата му в ЕП Петър Витанов напомни, че докато пишман леви лидери громят изкуствения интелект, лявото е това, което в продължение на година и половина изработва механизмите за защита на европейските граждани и регулациите му.

Станишев пък обърна специално внимание на псевдо националистическите лозунги на страх срещу Еврозоната или джендър идеологията, размахвани у нас от Корнелия Нинова и Костя Копейкин, докато светът се намира в период на безпрецедентна трансформация, включително по отношение на навлизането на изкуствения интелект.

Реклама

Бившият премиер предупреди изрично, че не влезе ли България в този процес навреме, рискува отново да остане в периферията, при това докато извоюва мястото си в новите енергийни коридори, или ще изпадне от проектите. И всичко това на фона на кризите в страната по отношение на социалните политики и плащания.

„Преди 100 години именно социалдемокрацията сложи рамките, границите на индустриализацията, на капитала“, напомни той.

Левицата у нас, вместо да излъчва политики, става все по-ретроградна. „Всякакви приказки за външни и вътрешни врагове не могат да се използват като параван за безспорния отлив на доверие“, каза Станишев.

Той отправи критика към БСП за това, че е свела политиката до битовизмите, до темите за оцеляването като вдигането на пенсиите и майчинските.

И определи като небивал политическия шпагат, изпълняван от Столетницата в последно време – с единия крак уж в европейските политики, а с другия – при тези, лансирани от политици като унгарския премиер Виктор Орбан.

Потвърждение на опасенията му отправи и Джакомо Филибек, генералният секретар на ПЕС, който директно заяви, че е потресен от факта как след 5 поредни парламентарни избори и тежка политическа криза в страната, шефката на БСП Корнелия Нинова намира време вместо да се занимава с решенията на проблемите в България, да организира джендър референдуми и да критикува  решението на ЕП да приеме Истанбулската конвенция.

„Българската левица заслужава повече“, отсече Филибек в навечерието на изборите за ЕП след година.

Политологът доц. Борис Попиванов пък отбеляза, че лявото може да закъснява понякога, но винаги идва.

И е крайно време лявото да не се задоволява само с трохите, оставени от масата на десницата, а е длъжно да предложи цялото меню, каза той в контекста на поредните преговори за съставянето на редовен кабинет.

4 Коментара
 1. еха казва

  Тоа досадник не спря да ламти за власт, и то все така прогресивно и все вляво.

 2. Аман от алчни идиоти! казва

  МноОого одъртял копчевъда, за тироида му – нема думи. Циганските гЕнки не прощават. Ми, пенсиите ИМ се увеличават, да оди да си харчи.

 3. ИСТИНАТА казва

  КАК МИЛИОНЕРИ ще правят ЛЯВА ПАРТИЯ ???? КАК ???? „Другари-господа“ поне МАЛКО СРАМ НЯМАТЕ ли ?!?!?!

 4. Со керез казва

  А как бивши комунязи и ДС-ари правят десни партии? Те срам нямат ли?
  Споко бе, тия партии и партийки, нам колко си на брой, лево-десни са за оФчото стадо – да не се светне, че е роб на шайка полу-грамотни цигански криминали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.