Протежето на Дидо Дънката изнагля – „Мис ГЕРБ“ Славена Точева пита МВР за преференциите на депутат от ПП

3 13 693

Чутовен сюжет завихри примата на преференциите Славена Точева – протежето на сенчестия бизнесмен Дидо Дънката в ГЕРБ.

Депутатката от Варна сътвори въпрос до вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев срещу колежката си и опонент от варненския избирателен район Стела Николова (ПП-ДБ) – дали са налични сигнали за зависимости и обвързаности на Николова с местния бизнес и как е финансирала последната си предизборна кампания.

Повод са многото преференции, които тя получила. Така Точева, която от април 2021 г. до април 2023 г. увеличи преференциите от около 6000 до 10 155, съответно изкатери от 25-ото място до челните позиции листата на ГЕРБ, атакува Николова, чийто най-добър резултат е 5600 лични предпочитания (юли 2021 г.; на последния вот получи 3862).

Реклама

В допълнение – Николова години преди да влезе в политиката бе популярен граждански активист с многобройни каузи във Варна.

А Точева бе напълно неизвестна, прочу се именно с преференциалните триумфи и със съпруга – наркотрафикант в испански затвор Милен Райков – Мушо. Традиционно за нея гласуват хора от селата – очевидно много я харесват. Всичко това обаче е доста подозрително не само за безпристрастните наблюдатели, а и за разследващите органи – срещу Точева се водят поне три производства за купуване на гласове, разпитвани са замесени хора и т.н.

Точева и Николова често се захапват задочно в социалните мрежи. Николова бе поискала оставката на Демерджиев зе бездействие около Точева. А сега получи контраатака. Във въпроса на Точева може да се забележи и злъч по детински – твърди, че в родното си село Царевци Николова получила едва три преференции. „Щом броят на моите преференции се смята за съмнителен, то е редно и тези, получени от лицето Стела Николова, също да бъдат проверени“, пише тя.

3 Коментара
  1. бою казва

    тая плешивата кой я знае във Варна ,добре че дидо киха за да има пудел в парламента

  2. Кукловод казва

    Чудо!Имаме въпрос, тя можела да говори, кой написа репликите на куклата на конци?

  3. Д-р Менгеле казва

    Тази е мис колкото Дидо е Аполон. Аман- аман!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.