Новина в Narod.bg: Бойко дава три министерства на ДПС (ИМЕНАТА)

2 27 355

Бойко Борисов е твърдо решен да скалъпи нещо като правителство, с което да докопа милиардите, които идват от Европа по Плана за възстановяване. Източник на Narod.bg обясни, че преговорите за бъдещата тройна коалиция с ДПС и БСП вече са в напреднала фаза.

Засега има ясни поне три важни министерски поста, които Бойко дава на Движението за права и свободи – на финансите, на труда и социалната политика и МОСВ с потенциал човек на Доган да вземе и четвърто – земеделското.

За министър на финансите се спряга Петър Пандушев Чобанов, бивш титуляр на поста и шеф на Комисията по бюджет и финанси в последния парламент.

Реклама

За Министерството на земеделието също е гласен кандидат от ДПС, но засега няма яснота кой точно да бъде ощастливен с позицията, от която да командва разпределението на 3-4 милиарда лева на година.

За шеф на Министерството на околната среда и водите гербопитеците са готови да поставят Джевдет Чакъров, който оглавяваше ресора и при Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Другата опция е депутатът Станислав Анастасов, който също е силен кандидат за позицията.

Социалното министерство също е въпрос на договорка – за момента за поста се спрягат две имена – д-р Хасан Адемов от ДПС, който отпадна от парламента заради протежето на Мустафа Карадайъ – засуканата Ертен Анисова, и Георги Гьоков от БСП.

Атанас Запрянов пък е гласен за министър на отбраната. Генералът бе спряган за поста и в проектокабинета на проваления Николай Габровски. До момента се смяташе, че Корнелия напира да постави свой военен министър, за да може да уволни верните на Румен Радев кадри, но явно договорката върви при нови условия, завърши източникът на Narod.bg.

2 Коментара
  1. Schatz казва

    Боже, толкова ретроградни имена за министри. Изпели са си песента отдавна.

  2. Д-р Менгеле казва

    Ами, раздавателния изкукал дядо това има под ръка, бе Шатци!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.