СКАНДАЛ! Шеф на ОИК призна: Фалшифицирах вота в Пловдив в полза на ГЕРБ, заплашиха децата ми (СНИМКИ)

1 13 699

Фалшифицирах местния вот заради заплаха към децата ми, обяви в профила си в социалната мрежа фейсбук Деница Чингарова, която оглавяваше Общинската избирателна комисия в града през 2015 г. Тогава на балотажа Иван Тотев – Мамин Ваньо (ГЕРБ) спечели изборите срещу Славчо Атанасов (НФСБ) с разлика от 1416 гласа.

„Да се знае. Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават!!!“, пише в профила си във фейсбук Деница Чингарова.

Потърсена за повече информация по публикацията си от Радио Пловдив, Чингарова е потвърдила твърденията си, но е отказала да бъде записана.

В коментар пред радиото бившият кмет на Пловдив и настоящ лидер на ГЕРБ в града Иван Тотев е заявил, че ще съди Деница Чингарова за твърденията й за фалшификация на местния вот.

„Не се притеснявам да бъда изправена пред съда, защото съм направила това под натиск“, казва пък в отговор Чингарова.

Реклама

Дискусия се води и под поста на Деница Чингарова в социалната мрежа.

„Това, което е написала Деница Чингарова във Фейсбук, не е изненада за никого“, казва в коментар за „Радио Пловдив“ Славчо Атанасов, който тогава загуби изборите от Иван Тотев. По думите му прокуратурата трябва веднага да се самосезира, защото тук става дума за престъпление.

Националното радио припомня, че след загубата през 2015 г. съдът отхвърля иска на ВМРО за касиране на изборите по искане на Националния фронт за спасения на България, чийто кандидат е Атанасов. И днес той твърди, че изборите са били фалшифицирани.

Атанасов припомня, че през 2011 и през 2015 г. Иван Тотев е печелил с по-малко гласове от броя на недействитените бюлетини. За недействителните бюлетини и как те работят бе тема на скандално видео от партийна сбирка на ГЕРБ през 2009 година, припомня Славчо Атанасов. Това видео коментират и други потребители на фейсбук под поста на Чингарова.

В друг пост дамата пише следното:

„Много е интересно поведението на господин Тотев, който знае, че никога не е печелил избори! Господин Тотев, вас ви знае цяла България какво сте сторил! Вие никога не сте бил законно избран Кмет!“

1 Коментар
  1. Порно актриса казва

    Адвокатката с този натопорчен силикон мяза повече на порно звезда или на мутреса !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.