София поряза „Безсмъртния полк“

2 6 469

Кметът на София Йорданка Фандъкова не разрешава да се състои шествието „Безсмъртен полк“, съобщиха от Столична община. Събитието е планирано за днес, като участниците в него вече се събират на площад „Александър Невски“.

„Столична община не съгласува провеждането на шествието „Безсмъртен полк“, като въпреки този отказ организаторите и участниците се събират на сборния пункт на пл. „Св. Ал. Невски“ с намерение да проведат планираното от тях мероприятие.

Участниците в мероприятието заявяват, че ще използват руски и съветски знамена, които в настоящата обстановка могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна.

Реклама

По данни от сектор „Общинска полиция“ в района на сборния пункт, както и на крайната точка на заявеното шествие – Паметника на Съветската армия в Княжеска градина – се събират групи от граждани с противостоящи искания.

За да не се допусне конфронтация между групи граждани и нарушаване на обществения ред, провеждането на несъгласуваното шествие „Безсмъртен полк“ се прекратява.

Съгласно разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при прекратяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме необходимите действия за непровеждане на шествието“, се казва в съобщението на Столична община.

2 Коментара
  1. Галина Максимова казва

    Интересно е как селската даскалица се опитва да се прави на Соломон. Какво падение.

  2. Мразят те вече всички казва

    Абе тая самоковска мекица няма ли най-после да си я прибере началника и в Банкя. Там да си отглежда домашно животно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.