Слави обжалва банковия запор заради „кака Лена – гладна хиена“

0 4 699

Слави Трифонов обжалва запора, който Софийският градски съд наложи на сметките на фирмата му „Седем-осми“. Това отговориха от съда на питане на „Сега“. По жалбата на Трифонов трябва да се произнесе Софийският апелативен съд, чиято дума по казуса ще е последна. Обезпечителните мерки бяха наложени по гражданското дело за вреди, което бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

Поводът за делото е „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната ТВ „7/8“ преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус, ето първия куплет на „песента“:

„Уморена кака Лена, гладна хиена, във кабинета влизам аз във този час. Ще говоря с бизнесмена Киро шоумена, че говорител ставам аз, става тя“.

В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Реклама

„Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми“, коментира при завеждането на делото Трифонов.

Когато пусна иска срещу „Седем-осми“, Бориславова се закани, че „след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“. Все още няма информация за други внесени искове.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, а на тези през април беше в листите на ПП-ДБ и беше избрана за депутат. Веднага след това обаче се отказа от мястото си в парламента, обяснявайки, че ще се занимава с кампанията на ПП за местните избори. По същото време Бориславова и мъжът до нея Мирослав Иванов обявиха, че чакат бебе.

Трифонов също бе избран за депутат, но след това поиска ЦИК да го заличи от списъка на избраните. Той беше депутат в 45-ото Народно събрание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април 2021 г. Тогава той не се яви нито веднъж в парламента, но участваше онлайн в заседанията, което пандемичната обстановка позволяваше.

След това на предсрочните избори през юли 2021 г. Трифонов не се кандидатира за депутат с обяснението, че мястото му не е в Народното събрание, а „да носи отговорност за хората, които са там, и това, което правят“. През ноември 2021 г. и октомври 2022 г. Трифонов отново не се включи в битката за депутатско място, като партията му не успя да влезе в 48-ото Народно събрание. На последните избори Трифонов влезе в листите, а ИТН прескочи 4-процентната бариера и взе 4,11%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.