ИЗМАМА: Костадин даде стипендии на даровити деца от фондация „Костя Копейкин”, ама друг път

22 128 671

„Татко ще ми купи колело, ама друг път”. Тази култова реплика от филма „Куче в чекмедже” доста добре описва обещанието, дадено от лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов да създаде фондация, носеща името на най-известния му прякор Костя Копейкин, с който е иронизиран в социалните мрежи като агент на Владимир Путин. За добро или лошо, но Костадинов за момента не е обявявал подобни намерения и за актуалното си прозвище – Късопишков, пише „Уикенд“.

Анонсът за създаване на сдружението русофилът даде в началото на октомври миналата година. Ден преди това депутата от „Възраждане” Деян Николов, който се изявява и като адвокат на своя шеф, запази правата върху името Костя Копейкин в Търговския регистър.

Това гарантираше, че докато се точат процедурите по създаването на самата фондация, никой друг не може да ползва прякора на Костадинов за име на фирма или неправителствена организация. От обясненията на партийният вожд се разбра, че създаването на фондацията е въпрос на дни, а плановете за нейната дейност звучаха доста амбициозно.

Първата поставена задача бе да се заведат дела срещу „богати и продажни медии”, уронващи доброто име на сдружение „Костя Копейкин” и неговите учредители.

Събраните пари от богатите престъпници Костадинов обеща да даде на бедните хора – нещо като съвременен Робин Худ.

Спечелените пари от делата, Копейкин се зарече да използва за ежегодни стипендии на даровити деца в областта на литературата и изкуствата. Все едно партийната субсидия или огромната заплата на депутат не са достатъчни, ако си решил да правиш добро дело…

Реклама

Освен стипендиите Костадинов се похвали, че ще връчва ежегоден приз за продажна журналистика „Иванчо Хаджипенчович”, наречен на името на видния национален предател, осъдил Левски на смърт през 1873 г. От последвалите обяснения на Копейкин се разбра, че продажни са журналистите, усъмнили се в неговата непогрешимост и позволили си да критикуват скандалното му поведение.

Както вече сме имали възможност да се убедим, обещанията на шефа на „Възраждане” често са от ден до пладне. Шест месеца по-късно фондация „Костя Копейкин” така и не е учредена. Разбира се, стипендии за даровити деца не са създадени, и вероятно никога няма и да се връчат. Срокът, в който се пази името на бъдещата фондация „Костя Копейкин”, вече е изтекъл, а от „Възраждане” не са си направили труда да го продължат. Остава да видим дали пък Костадинов няма да създаде сдружение с актуалното си прозвище Късопишков.

Все пак за русофила остава утешението, че прякорът му вече е регистриран като запазена марка в Патентното ведомство, с което има възможност да изкара пари, а не да ги дава, пък било то и на даровити деца.

Както „Уикенд” вече писа, правата върху марката „Костя Копейкин” дават право на възрожденеца путинофил да зарадва феновете си с всевъзможни маркови стоки. От колекция дамско бельо – сутиени, бикини и жартиери, през тениски и шапки, та до луксозни писалки. Костадинов единствен има право да отваря кабинети за астрологични консултации и гледане на карти таро, издирване на изгубени вещи и дори да организира циркови представления с марката „Костя Копейкин”.

Всъщност, неслучилата се фондация и детски стипендии не са първите лъжи на лидера на „Възраждане”. Дълги години той се кълнеше пред своите избиратели, че иска България незабавно да напусне ЕС и НАТО.

От няколко седмици нещата са се променили. В свои участия депутати от „Възраждане” вече обясняват, че партията няма никакво намерение да ни вади от Европейския съюз. За НАТО все още не е ставало дума, но извъртането вероятно предстои. Хората на Костадинов не са си мръднали пръста да помогнат в инициативата за свикване на референдум за неутралитет на България. Организатори на подписката, която върви от две седмици, са няколко русофилски партии и сдружения. Те не крият, че целта на референдума е България да напусне НАТО.

22 Коментара
 1. янко казва

  много смешно, няма що – това жълта медия ли е?

 2. Владимир казва

  Откъде ги вадите тия измишльотини бе . Това жълтата преса и з****** ѝ е жълто !

 3. Владимир казва

  А на вас америка за българия колко ви даде !

 4. Baba jana казва

  Жълта та жълта,на жанчето изтърсачето.

 5. Христо Христов казва

  Дори не е смешно.Чисти манипулации,инсинуации, внушения и неистинигарнирани с директни обиди,типични за клюкарска,жълта медиа.
  Абе,хора,това може и да мине сред индивиди с по-нисък интелект,но всъщност вие буквално създавате денонощно поддръжници на Костадинов и дори не го съзнавате.
  Пробвайте с истини, хората се петимни да четат и слушат истини,дори и неприятни за техните избраници, и с обективна и достоверна информация.

 6. Антипутлер казва

  Късопишков и Тиквоний могат да се конкурират по лъжи и алчност.

 7. Асен казва

  Копейката си е пълен позорник!

 8. КОНСТАНТИНОВ казва

  МНОГО. ДОЛНА ПРОПАГАНДА ОДОБРЕНА ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ДОБИЧЕТА

 9. Непозната казва

  Ах, ах, всичката Мара втасала, че тръгнали да дирят обещания. Не че е от второстепенно значение подпомагането на даровити деца, но ако всички крадени пари, те си знаят кои са, се върнат в хазната, няма да има нужда от събиране на такива. От изтръскването на сметките на „богатите“ трябва да се тръгне. Ама пак ни отвличат вниманието с Главния герой на Републиката, театъра е пълен.

 10. Преслав Български казва

  Царете на жълтата преса отново в отчаена атака срещу най-българската партия, която продажните медии. ДАЖИВЕЕ ВЪЗРАЖДАНЕ!!

 11. Добро утро казва

  ВЪЗРАЖДАНЕ дразни продажните медии които бълват змии и гущери, платени от империята на злото която въвлича света в разрушителни войни. Винаги ще гласувам за най-българската партия – ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

 12. Кирето казва

  Абе тази медия от каква болест психиатрична страда?
  Освен от комплексарско-болезнена злоба..
  И КОЙ плаща на тъпите им журналя??!!

 13. Българин казва

  Той копейката ще вземе властта, рано или късно и тогава, жална ви майка!

 14. Сашо казва

  Какви ги дрънкате нещастни джеидъри?Скоро,ще се молите за помощ от същият този човек.Незнаете гущери какво са ви приготвили рептилите от аглосаксанската смрад.Ще дойде време ,че ковид лъжата ,ще ви бъде приятно преживяване.Не забравяйте!

 15. Аз казва

  Какви ги дрънкате нещастни джеидъри?Скоро,ще се молите за помощ от същият този човек.Незнаете гущери какво са ви приготвили рептилите от аглосаксанската смрад.Ще дойде време ,че ковид лъжата ,ще ви бъде приятно преживяване.Не забравяйте!

 16. Илиян казва

  Вие сте продажна медия, пишете долни лъжи! Само Възраждане!

 17. Даниела Николова казва

  Народ явно са останали без пари и са си отворили задните отверстия . 47 милиона долара за пропаганда и против Възраждане не се харчат лесно.
  Учете се как се прави негативен пи ар. Фондацията дори не е събирала средства и не е заработила още. Регистрацията в Търговския регистър не я прави работеща

  Жалкото е, че ще има малоумници, които ще се хванат на подобни статии
  И наистина ще повярват,, че Костадинов е регистрирал карти Таро и прочее.
  Мисли народе, не позволявай да те третират като кошче за боклук.

 18. Аз напомням казва

  Изненадани ще бъдат само феновете МУ , скоро ще падат маските на “ възрожденеца“ Костадинов – шефът/ НАТОвецът Радев иска да се гласуват закони , та ще видят КАК ще гласува новата патерица на Резидента / Костадинов… Апропо, вече гласуваха ЗА изпращане на жива сила на фронта.

 19. Гогопедагого казва

  Борисов вече държи с нещо Костадинов. Следете събитията. Скоро ще се разбере.

 20. боклушка казва

  дълбоко анална соросоидна медия

 21. Nemo казва

  Атанас Чобанов,-поръчков „журналист“ и продажен боклук…Плащат му да пише срещу тези,които са неудобни на ПП ДБ и Герб…

 22. Божидар казва

  Кой ги пише тези статии е уместен въпрос, но кой ги чете и вярва в тях е по-спешен.
  Спекулира се страшно безотговорно с някакви митове и легенди, които разкриват личния неприязън на автора, но дотам. Проблемът е, че някой би базирал мнение на база този текст, но от друга страна това е целта му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.