Бойко нагъл: Мой кабинет или отиваме на избори

0 10 621

Нито с втория мандат на ПП-ДБ, нито с третия, на когото и да го връчи президентът Румен Радев, може да се получи правителство. Единственият шанс е с първия, който предстои да бъде даден на ГЕРБ-СДС.

Това беше основният извод от станалото вече редовно изявление на Бойко Борисов в парламентарните кулоари, преди началото на пленарното заседание.

Реклама

Водачът на гербопитеците определи като „илюзии“ очакването на десницата, че ще намери подкрепа за проектокабинета „Денков“, който предложи. По думите му, това е станало окончателно ясно след вчерашните консултации, които проведе ГЕРБ-СДС с ДПС, БСП и ИТН. Не коментира обаче това, че срещите не показаха особени възможности за успех и на първия мандат.

Той призова ПП-ДБ „да се откажат от своята арогантност, нелогичност и неразбиране“ и да започнат отново преговори с неговата формация.

И изложи три варианта за развитие на политическата ситуация: управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ; кабинет с хоризонт от 3 месеца, който да прокара държавния бюджет и най-важните закони; или избори, и катастрофа, както се изрази.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.