Първият борец срещу мафията: Братя Галеви имат кола като Путин

1 23 569

“Аз излизам от вкъщи само с моята кола и винаги въоръжен. Това го налага ситуацията”, заяви проф. Стоян Кушлев в предаването “120 минути”.

Проф. Кушлев е първият председател на първата Комисия за борба срещу корупцията през 2005 г., той е ексдепутат от НДСВ.

“Наложи се да извадя оръжието си. В Перник в кв. „Изток“ отивам да пазарувам и трима души идват срещу мен с бухалки. Те казаха – ти разплака майките на много наши момчета, а сега ние ще се оправим с тебе. Аз извадих Glock, който ми е подарък от министъра на вътрешните работи, заредих го и им казах – сега ще разплача вашите майки”, разказа той.

Кушлев разказа спомени от практиката си като шеф на комисия за борба срещу корупцията: 

Реклама

За Митьо Oчите още съм много смутен за това какво се случи, защото той беше главният наркораспространител в югоизточна България и той получи само четири години присъда за едно споразумение с прокуратурата. Първо си беше купил една италианска кола „Мазерати“, тя е 300-400 хиляди и я беше дал на любовницата си.

Беше си открил обществена пералня, беше закупил много лозя и имоти. Съдът отне това имущество, както и на неговите съдружници. Имаше една вила на морето, която беше запалена. Така действа мафията”, подчерта той.

“Братя Галеви са интелигентни хора. Моите инспектори ми казаха, те са предоставили всичко – ключове. Казали са ние не можем да вървим срещу закона каквото трябва правете. Имаше една кола, която беше бронирана с 10 см. стъкло, Путин имал такава кола”, разказа Кушлев.

“Конфликтът между мен и комисията в парламента стана по повод опит да ми се въздейства на някой да му се размине. Едното беше за един, който има 200 000 декара земя във Велико Търново.

Блокираме сметките. Другият случай беше за едно престъпление в Добрич, ставаше въпрос за земя и пари. Натискът беше жесток. Всичко си запорирахме. Имаше депутати в тази комисия от Добрич и Варна, които ни бяха бесни”, каза той.

1 Коментар
  1. Тапчакурофф, потпоручик казва

    От младежките си години е доносник на ДС. След 90 година е единственият изхвърлен от БАН поради безграничната си тъпотия. След туй се залепи за Симеон, уж от царското ловно дружество и така се набута в тъз комисия. Алчен. Грабеше по десетина заплати на месец. Назначчи цябата си рода у комисията. И сега – бурец срещу мафията. Ай сиктир

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.